CADWARE Engineering este prima companie romaneasca specializata in CAD Management

BUCURESTI - 10 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

CADWARE Engineering este prima companie romaneasca specializata in CAD Management


CADWARE Engineering este prima companie romaneasca specializata in CAD Management

Bucuresti 10.02.2009 - CADWARE Engineering lanseaza in premiera in Romania servicii de CAD Management destinate companiilor din domeniul constructiilor, firmelor de proiectare si birourilor de arhitectura, servicii care raspund nevoilor impuse si de contextul actual economic, de reorganizare si exploatare optima a resurselor departamentului de proiectare.

Serviciile CADWARE Engineering se adreseaza companiilor de proiectare din domeniul ingineriei mecanice, infrastructurii, topografiei si geodeziei, arhitecturii si urbanismului, care aleg externalizarea partiala sau integrala a postului de CAD Manager, post de uneori impartit intre specialistul IT, proiectantul sef si chiar managerul companiei, datorita ariei extinse de competente necesare.

“Am pornit pe acest drum avand convingerea ca nu poti cere unui architect, proiectant sau inginer creativitate si productivitate sporita doar prin achizitia unei aplicatii software si a unui computer, fie ele unele performante. Plastic vorbind „aventura incepe dupa achizitia unei licente”, odata cu utilizarea corecta a solutiei de proiectare. Aici este adevarata provocare!” – mentioneaza Niculae Ion, Managing partner CADWARE Engineering

Rolul consultantilor CADWARE Engineering este optimizarea costurilor prin exploatarea maxima a resurselor CAD dintr-o companie si facilitarea accesului la tehnologii prin instruirea personalului, prin proceduri si instrumente de colaborare dar cel mai important prin administrarea permanenta a resurselor CAD, pe scurt CAD management.
Privit ca o externalizare a postului de CAD Manager, pachetul de servicii asigurat de CADWARE Engineering cuprinde:
- Auditarea departamentului de proiectare
- Implementarea masurilor preventive si corective
- Administrarea resurselor CAD: hardware, software si de personal
- Centralizarea si standardizarea datelor
- Cursuri si certificari personal
- Monitorizarea si suportul tehnic online sau onsite

In cele 5 luni de la infiintare, CADWARE Engineering a dezvoltat si testat proceduri de lucru din CAD Management adaptate mediului de afaceri romanesc si a obtinut acreditarea consultantilor sai de catre marii producatori de aplicatii software si echipamente hardware precum Autodesk, Digicorp, 3Dconnection, Microsoft si 3D Space, celui din urma ii va asigura distributia exclusiva a platformei software TOPOLT.

“Salutam lansarea in Romania a unui nou partener Autodesk care va furniza impreuna cu licentele software si pachete complexe de servicii CAD, cu valoare adaugata pentru clientii Autodesk” declara Paul Lipovanciuc - Autodesk Romania.


'Parteneriatul nostru cu CADWARE Engineering este pe termen lung si are ca obiectiv principal recunoasterea la nivel national si international a TOPOLT, aplicatie software 100% romaneasca in care noi am investit ani de munca, talent si daruire. Avem convingerea ca impreuna cu echipa CADWARE Engineering, oameni cu vasta experienta si pregatire in domeniul CAD, vom atinge acest obiectiv cu succes.”- declara Bujor Cristinel, Director General 3D Space


CADWARE Engineering a fost fondata la jumatatea anului 2008 prin asocierea a 3 ingineri cu experienta in domeniul proiectarii asistate de calculator: Niculae Ion, Brandusa Cucu si Alexandru Filipescu.

„ Investim continuu in dotari si in pregatirea consultantilor nostri astfel incat serviciile furnizate sa raspunda nevoilor si problemelor cu care se confrunta in prezent companiile de proiectare, de exemplu prin parteneriatele incheiate cu Autodesk si 3D Space vom lansa in viitorul apropiat o versiune TOPOLT care va include functii suplimentare, compatibile cu solutia AutoCAD Civil 3D, acoperind astfel un segment important de utilizatori din domeniul cadastului si topografiei care vor trece anul acesta printr-un nou proces de autorizare.” adauga Niculae Ion.

CADWARE Engineering asigura in Romania servicii de CAD management, consultanta si suport tehnic pentru aplicatiile software si echipamentele hardware distribuite, instruire si certificare personal. CADWARE Engineering este Autodesk Value Added Reseller, Autodesk Authorized Training Center, Unic Distribuitor pentru TOPOLT si reseller autorizat pentru produse Microsoft, Adobe si 3Dconnexion, beneficiind astfel de suportul tehnic si comercial al producatorilor in proiectele pe care le deruleaza in Romania.

Pentru mai multe informatii vizitati www.cadware-eng.ro sau contactati departamentul de marketing si comunicare: marketing@cadware-eng.ro.

Despre CADWARE ENGINEERING SRL


Niculae Ion
Managing Partner
CADWARE Engineering SRL
3rd Lucretiu Patrascanu street, Cedru Building
2nd floor, 030502, Bucharest
Vodafone:0722 567 417
RDS: 0770 674 759
Tel: 021 340 87 40
Fax: 021 340 03 62
www.cadware-eng.ro

marketing@cadware-eng.ro