Capacitate penala

Definitie Capacitate penala

Aptitudinea unei persoane de a raspunde penal pentru infractiunea savarsita. De regula, orice persoana are capacitate penala. Nu au capacitate penala minorii pana la varsta de 14 ani si persoanele bolnave mintal (iresponsabilii), categorii de persoane care, datorita varstei sau starii mintale, nu au discernamentul necesar pentru a-si da seama de faptele savarsite si de consecintele lor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Capacitate penala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Capacitate penala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Capacitate penala. Definitiile termenilor despre Capacitate penala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Capacitate penala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Capacitate penala.