Cazier judiciar

Definitie Cazier judiciar

Sistem de organizare si clasificare a fiselor de evidenta in care sunt consemnate datele privind antecedentele penale ale unei persoane, cum ar fi:- sanctiunile penale ce i s-au aplicat, - inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii,- liberarea conditionata, - amnistia, - gratierea, - prescriptia, - reabilitarea etc. Aceste date sunt inregistrate in mod provizoriu, pana la solutionarea definitiva a cauzei, date privind punerea in miscare a actiunii penale si arestarea preventiva luata impotriva invinuitului (inculpatului). Evidenta se tine nominal, iar uneori dactiloscopic. Persoanele inscrise in cazierul judiciar se scot din evidenta in conditiile legii.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cazier judiciar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cazier judiciar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cazier judiciar. Definitiile termenilor despre Cazier judiciar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cazier judiciar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cazier judiciar.