Clauze de indexare

Definitie Clauze de indexare

Clauza contractuala ce prevede corelarea unei valori economice cu o alta valoare economica, in vederea mentinerii in timp a valorii reale a obligatiilor contractuale. Indicii economici de indexare care se stabilesc in asemenea clauze sunt: - cursul la zi a unei monede straine, - pretul la zi a unor bunuri sau servicii de prima necesitate (paine, carne, transport pe calea ferata), - pretul metalelor pretioase. Aceste clauze opereaza imediat, restabilindu-se automat echilibrul prestatiilor pecuniare (prin aceasta se deosebeste de clauzele de revizuire, care stabilesc doar obligatia reexaminarii contractului). Vezi si Indexare, si Clauza de racalculare a pretului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze de indexare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze de indexare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze de indexare. Definitiile termenilor despre Clauze de indexare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze de indexare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze de indexare.