Dentcof - Digital Smile Design

Timisoara - 13 februarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Datorita evolutiei stomatologiei de-a lungul anilor a aparut si necesitatea simularilor cat mai realiste, astfel ca pacientii sa poata pre-vizualiza un tratament estetic. Asa a inceput sa se dezvolte conceptul de Digital Smile Design .

DSD - Digital Smile Design Claudia

DSD - Digital Smile Design Claudia

Acest concept  inovativ s-a raspandit rapid in intreaga lume iar pe piata din Romania a aparut de 2 ani. Clinica stomatologica Dentcof este cea care a adus acest concept si l-a implementat pentru prima oara la noi in tara.

  

Folosirea conceptului de Digital Smile Design faciliteaza comunicarea vizuala cu pacientul si, in acelasi timp, faciliteaza si comunicarea dintre specialistii implicati in fiecare caz.

  

Analiza cazului prin intermediul DSD-ului are ca scop vizualizarea problemelor pacientului si gasirea celor mai bune solutii, atat estetice cat si functionale. Comunicarea vizuala in planificarea acestor cazuri este foarte importanta pentru pacienti, ajutandu-i sa isi faca o imagine clara a rezultatului final si etapelor necesare de parcurs pentru obtinerea acestui rezultat.Se pot crea mai multe design-uri ale aceluiasi zambet, porning de la dorintele pacientului. Pacientii pot previzualiza cum ar arata viitoarele fatete ceramice, coroane, cum ar arata dupa un tratament cu aparat dentar sau orice alt tip de tratamente.

   

Procedeul de realizare a DSD-ului consta in analiza foto si video a pacientului, astfel fiind relevata relatia dintre trasaturile fetei si proportiile zambetului. Rezultatul este un design care sa fie in armonie cu toate aceste trasaturi ale pacientului.

Prezentarea unui Digital Smile Design se realizeaza prin intermediul unor slide-uri care contin toate aceste informatii: punctul de plecare, pasi necesari de parcurs,rezultatul final si printr-o simulare in cadrul careia se transpune peste dintii pacientului, dintr-un material provizoriu, noul design al zambetului.

Click aici pentru a vizualiza cazuri tratate folosind acest concept.

Clinica Stomatologica Dentcof

Str. Simion Bărnuțiu nr. 62, et. 2 și 5, Timișoara 
office@dentcof.ro+40256219197 

www.dentcof.ro 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dentcof/dentcof-digital-smile-design