DokStation 4 – editie disco, in septembrie, in Bucuresti

BUCURESTI - 18 aprilie 2019

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

DokStation Music Documentary Film Festival revine in Bucuresti, in perioada 12-15 septembrie 2019, cu o editie dedicata muzicii disco , dar si cu cele mai recente documentare cu si despre PJ Harvey , Suede si New Order , in premiera nationala.

Ca de obicei, festivalul va aduce in fata publicului bucurestean proiectii, concerte, evenimente si ateliere pentru copii si tineri, atat in cladiri cu istorie si traditie, cat si in spatii neconventionale.

poster DokStation 2019

poster DokStation 2019

Printre titlurile acestei editii se numara patru documentare dedicate muzicii disco: Studio 54 (2018, r: Matt Tyrnauer) – un film despre legendarul club de noapte din Manhattan, epicentrul hedonismului specific anilor ’70, un magnet pentru vedete si un templu al exceselor guvernat de propriile reguli; High Energy - The Revival Of Disco (2019, r: Olivier Monssens) – povestea unui stil muzical cu impact international, cu radacini in San Francisco, Londra, Montreal si Munchen; Italo Disco Legacy (2018, r: Pietro Anton) – o explorare in trecutul si viitorul muzicii Italo Disco, prin relatarile unor DJ celebri si vedete ale anilor ’80, dar si prin vocea noii generatii de artisti, realizatori radio si fani; The Untold Story Of Euro Disco (2017, r: Olivier Monssens) – povestea evolutiei fulminante a muzicii disco, in Europa, din perspectiva unor producatori vizionari si vedete ca Giorgio Moroder, Donna Summer si ABBA, care au facut celebru acest stil.

Fanii apreciatei muziciene britanice PJ Harvey vor putea urmari, in premiera nationala la DokStation 2019, filmul A Dog Called Money (2019, r: Seamus Murphy), o explorare unica a surselor de inspiratie precum si a procesului creativ asociat inregistarii albumului sau The Hope Six Demolition Project, in cadrul unui experiment artistic fara precedent, desfasurat la Somerset House din Londra. Intr-o incapere construita special, din spatele unui perete de sticla, publicul este invitat sa urmareasca procesul de creatie, ce ia forma unei sculpturi sonore.

Tot in premiera nationala la DokStation 2019, documentarul Suede: The Insatiable Ones (2018, r: Mike Christie) spune povestea formatiei ce a deschis calea catre Britpop, cu umor, sinceritate si demnitate, punctand suisurile si coborasurile creative si personale ale membrilor sai. „Acest film nu este o simpla unealta de marketing, ci un documentar ce surprinde esenta formatiei, incepand cu anii grei de munca si incercari, urmati de ascensiunea pe culmile succesului, dar si de prabusirea in prapastia auto-distrugerii, si incheind intr-o nota optimista, cu dezvaluirea unor adevaruri si demolarea unor mituri”, spune liderul Suede, Brett Anderson.

Un alt documentar realizat de cineastul Mike Christie si proiectat in premiera nationala la DokStation 2019 este New Order: Decades (2018). La aproape 40 de ani de la debutul TV al trupei Joy Division, filmul readuce in prim-plan una dintre cele mai originale si emblematice formatii britanice. Jumatate concert, jumatate documentar, filmul urmareste pregatirile pentru recrearea apreciatului spectacol New OrderSo It Goes…, in colaborare cu artistul Liam Gillick si orchestra de 12 sintetizatoare, ce a facut senzatie la Manchester International Festival, in 2017. „New Order: Decades este intr-adevar o ocazie unica de a percepe esenta acestei formatii emblematice. Membrii New Order privesc rareori in trecut, insa pentru acest proiect au fost nevoiti sa-si revizuiasca istoria. Perspectiva lor personala, plina de umor, aduce valente noi unei trupe ce probabil a parut misterioasa sau prea putin inteleasa, in ultimii 40 de ani”, spune regizorul Mike Christie.

 

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucuresti, este conceput sa atraga comunitati largi din diverse sectoare ale capitalei, combinand doua dintre cele mai populare arte - filmul si muzica - , prin proiectii de filme documentare muzicale si concerte live, in cladiri cu istorie si traditie, dar si in spatii neconventionale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2019 vor fi gazduite, anul acesta, de Control Club, DESCHIS Gastrobar, Club Expirat, Parcul Drumul Taberei si Apollo 111.

Facebook event

A patra editie DokStation Music Documentary Film Festival este organizata de Wearebasca si Asociatia DokStation. Parteneri: Control Club, Club Expirat, Apollo111, DESCHIS Gastrobar, Carturesti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dokstation/dokstation-4-editie-disco-in-septembrie-in-bucuresti