Euro26 Romania si ASLS Romania iti propun: informeaza-te la Saptamana Mobilitatii

BUCURESTI - 14 noiembrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Mobilitatea: calatorii, oportunitati de studiu, de munca, de schimburi culturale. Reduceri in transport, cazare, asigurari. Programele europene de mobilitate. Dincolo de Europa - Work-Travel SUA. Despre toate acestea, in Saptamana Mobilitatii

Eşti tânăr şi dinamic? Află unde poţi călători în Europa şi în lume!

Euro26 România şi ASLS România vă invită la o campanie de informare şi îndrumare în mediul universitar privind oportunităţile de mobilitate la care tinerii au acces, în Europa şi în lume. Acest eveniment se adresează studenţilor de la Universitatea din Bucureşti, de la Academia de Studii Economice şi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Proiectul îşi propune să prezinte tinerilor numeroasele posibilităţi ce le sunt oferite pentru a călători în Europa şi nu numai: burse de studiu, programe de muncă, voluntariat european etc.

În cadrul evenimentului, Cardului Euro26 i se va acorda un loc de cinste datorită vocaţiei sale de promovare a mobilităţii tinerilor în Europa. El ofera reduceri pentru transport internaţional şi local, asigurări medicale de călătorie, cazare, acces la diverse obiective culturale, posibilităţi de petrecere a timpului liber alături de alţi tineri.

În cadrul evenimentului se vor realiza mai multe tipuri de activităţi:
•eliberarea carduri EURO26;
•informare cu privire la oportunităţile oferite de cardul Euro26 în România şi în străinătate;
•recrutare de voluntari, în vederea pregătirii pentru participare în programe de voluntariat european;
•informare cu privire la programele de mobilitate ale Uniunii Europene – Comisia Europeană şi sursele de informare în acest domeniu – portalul european de tineret www.europa.eu.int/youth ş.a.
•informare cu privire la programele Consiliului Europei în domeniul mobilităţii tinerilor;
•încurajare a participării tinerilor la seminarii internaţionale, la schimburi de tineret, la programele Leonardo, Socrates Erasmus, voluntariat european;
•informare cu privire la programele de muncă şi călătorie în SUA şi Marea Britanie, ca modalităţi alternative de lucru;
•câştigare de experienţă şi posibilităţi de călătorie.

Urmăreşte echipele de EuroVoluntari în săptămânile 14-18 şi 21-27 noiembrie 2005.
•14-18 nov. 2005, în Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Matematică, Sociologie) şi ASE (Clădirea Bastiliei, Comerţ şi Cibernetică)
•21-27 nov. 2005 în Universitatea Politehnică (Electronică, Rectorat şi alte facultăţi din campus).
Pe parcursul celor două săptămâni se vor face prezentări şi în campusurile studenţeşti Grozăveşti, Moxa, şi Regie. Programul este stabilit între orele 10.00 şi 15.00, în holurile facultăţilor, şi între 18.00 şi 21.00, în campusuri.

Vino la infodesk-uri şi la prezentări!

Despre Euro<26 Romania

Euro26 este cardul european de tineret pentru tinerii sub 26 de ani, oferindu-le reduceri si facilitati in domeniile lor de interes. Cardul este girat de Consiliul Europei ca instrument pentru incurajarea mobilitatii tinerilor.
Euro26 Romania - Cardul european de tineret
Str. Valter Maracineanu nr. 1-3, intr. 5, et. 4, cam. 337
sector 1, Bucuresti
Romania
Tel.: 021 313 40 16
www.euro26.org.ro
oana@euro26.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro26-romania/euro26-romania-si-asls-romania-iti-propun-informeaza-te-la-saptamana-mobilitatii