BUCHAREST FOOD FESTIVAL – A TREIA EDITIE DE RECORD MONDIAL

BUCURESTI - 28 septembrie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

*** CEA MAI MARE CIORBA DE BURTA DIN LUME ***

*** CEL MAI LUNG LANT DE PIZZA DIN LUME ***



Pe 1 octombrie 2009 se redeschid portile celui mai mare restaurant din Bucuresti - Bucharest Food Festival.
In perioada 1 – 4 octombrie in parcul din Piata Unirii se desfasoara cea de a treia editie a evenimentului gastronomic Bucharest Food Festival.

BUCHAREST FOOD FESTIVAL – A TREIA EDITIE DE RECORD MONDIAL

Organizatorii isi propun sa ofere, atat bucurestenilor cat si turistilor aflati in Capitala in aceasta perioada, o imagine asupra “bogatiei gastronomice” a tarii noastre, dar si a diversitatii culinare la nivel mondial.

In acest moment, in Bucuresti activeaza peste 600 de restaurante din care peste 60% sunt cu specific romanesc sau international, aproximativ 20% sunt cu specific italian iar pe pozitia a treia se numara zona orientala cu bucatriile: libaneze, arabesti, turcesti. In ultima vreme, o importanta evolutie a cunoscut-o bucataria chinezeasca, in Bucuresti putandu-se numara nu mai putin de 20 restaurante de gen, ce ne imbie cu sute de feluri de mancare. In aceasta nominalizare nu au fost contorizate restaurantele tip “fast food”.

In cadrul Bucharest Food Festival vom avea 9 resturante:

- romanesc – La Mircea Macelaru

- chinezesc – Asia

- libanez – Tripoli

- voievodal – Crama Domneasca

- mediteranean – Xanadu

- unguresc – ardelenesc – Papa la Soni

- bucatarie germana – La Mircea Macelaru

- bucatarie munteneasca (de la stana) Casa Cristina - ce va prezenta bucatria lui Bucur

- restaurant cu specific Aroman

Cu ocazia celei de a treia editii a evenimentului, am hotarat sa realizam 2 recorduri mondiale gastronomice, ce urmeaza a fi omologate de catre editoarea magazinului Cartea Recordurilor.

Pentru prima zi a evenimentului vom realiza “Cea mai mare ciorba de burta din lume”, una dintre cele mai indragite ciorbe de pe plaiurile mioritice. Ciorba de burta, chiar daca nu este cu adevarat o “mancare romaneasca”, cu siguranta ne mandrim de faptul ca reteta noastra le place tuturor.

Ciorba va fi preparata de restaurantul La Mircea Macelaru, cu sprijinul Scandia si va avea peste 5 000 de porti, peste 1 000 de litri. Produsul va fi oferit gratuit publicului, in limita numarului de portii mai sus prezentate.

Pentru ziua a treia a evenimentului dorim sa realizam “Cel mai lung lant de pizza din lume”, obiectivul fiind de 500 de metri, peste 2 200 de pizza. Recordul la acest moment, conform Cartei Recordurilor fiind de 231 de metri. Recordul, “cel mai lung lant de pizza” va fi realizat de Jerry’s Pizza impreuna cu Hellmann’s dar si Titan (faina), Indlacto – mozzarella, Barilla – sos de rosii, Pakmaya – drojdie, Costa d’Oro – ulei de masline, Scandia – sunca Augusta. Fino se va ocupa cu partea de securitate alimentara, toate pizzele urmand sa fie oferite in cutiile produse de Romcarton.

De ce pizza ca record mondial si nu sarmale? Simplu, pentru ca zilnic in Bucuresti se consuma intre 7 000 si 10 000 de pizze (in functie de sezon ) si pentru ca este un produs la indemana oricui.

Toata pizza va fi oferita gratuit atat participantilor la eveniment cat si asociatiilor, fundatiilor si directiilor de protectie sociala.

Evenimetul nu va insemna insa numai recorduri, vom acorda o mare importanta work-shop-urilor, prezentarilor si demonstratiilor culinare, degustarilor de produse, asocierii dintre vin, bere si mancare.

In prima zi de eveniment, cu ocazia deschiderii, impreuna cu Jurnalul de Bucatarie vom continua prezentarea temei “Evolutia bucatarie romanesti”. Seminarul va cupride: prezentari de produse, realizare de retete si degustari. Vor sustine demonstratii in cadrul acestui eveniment celebrii maestrii gastronomi Horia Varlan(Cireasa de pe tort), Soni (Papa la Soni), Jerome Duport (Secrete de Chef) si alti importanti reprezentanti ai aceste bresle.

Alaturi de noi vor fi de asemenea membrii asociatie Piata Taraneasca, peste 60 de expozanti dar si producatori independenti sau importatori din Republica Moldova, Italia, Franta sau Ungaria.

Din produsele expuse putem enumera: primele mezeluri traditionale ecologice, vinul ecologic, branzeturi din Franta si Italia, laptele de migdale, dulciurile siciliene din “pasta di Mandorla dar si vestitele bomboane Bucuria din Republica Moldova.

Tombola evenimentului ofera tuturor posibilitatea, pe baza talonului de intrare, sa castige numeroase premii, electrocasnice Tefal, Kenwood, sejururi turistice de la Lucky Travel si Smart Adventures, bilete de avion oferite de Blue Air, carti de bucate de la editura House of Guides si multe, multe altele.

Acolo unde este mancare si bautura de calitate, trebuie sa fie si muzica buna. Am invitat special pentru evnimentul nostru creatori si interpreti de muzica indragiti de publicul din tara noastra, Porconsul, Analia Selis, Pasarea Colibrii, Ovidiu Lipan Tandarica si Marius Mihalache vor fi prezenti cu recitaluri in fiecare seara de festival.

Nu i-am uitat nici pe copii, pentru acestia este pregatit un loc de joaca cu dotari deosebite.

Dupa cum v-am obisnuit deja, Bucharest Food Festival este locul in care calitatea mancarurilor si a bauturilor este pentru toate gusturile, le adaugam un strop de voie buna, un record mondial si avem reteta perfecta pentru a celebra bucuria vietii.

Va asteptam sa va rasfatati papilele gustative la Bucharest Food Festival!

IMPORTANT!!!!!! Pe durata Bucharest Food Festival, presa are acces liber in baza legitimatiei de jurnalist.

Despre Forward Media & Advertising

PROGRAM BUCHAREST FOOD FESTIVAL
Joi si Vineri: 12.00 – 22.00
Sambata si Duminica: 11.00 – 22.00
Informatii suplimentare, in curand pe site-ul oficial al festivalului:
http://www.bucharestfoodfestival.ro/
Tel: (004) 021 665 75 99
Fax: (004) 021 665 75 12

aura.morteanu@morevents.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forward-media-advertising/bucharest-food-festival-a-treia-editie-de-record-mondial