Generali Pensii plăteşte angajaţilor săi contribuţii cu 60% mai mari la Fondul de Pensii Facultative STABIL

BUCURESTI - 20 iulie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

În contextul recentei hotărâri guvernamentale cu privire la impozitarea tichetelor de masă cu 16%, care diminuează beneficiile angajaţilor, Generali Pensii a hotărât mărirea contribuţiei angajaţilor proprii la Fondul de Pensii Facultative STABIL de la 50 lei la 80 lei. Suma virată în contul individual de pensii facultative nu este impozabilă, în limita sumei de 400 euro/an pentru fiecare participant.

“Din perspectiva unui angajator, am considerat această măsură ca fiind cea mai potrivită pentru compensarea pierderilor survenite angajaţilor ca urmare a recentelor decizii guvernamentale. În contextul general economic incert, decizia noastră reconfirmă angajamentul pentru siguranţă şi stabilitatea financiară a echipei noastre. Este o opţiune care poate deveni soluţie pentru orice angajator preocupat de păstrarea resurselor valoroase ale companiei. Deja avem primele cereri în acest sens. Rămânem în continuare deschişi companiilor care au nevoie de consultanţă specializată pe acest segment, pentru a face cea mai bună alegere în cunoştinţă de cauză”, a declarat Ioan Vreme, CEO Generali Pensii. “Chiar dacă pierderea financiara cauzată de impozitarea tichetelor de masă este imediată, creşterea contribuţiei alocată angajaţilor reprezintă o măsură de siguranţă şi confort pe termen lung”.

Politica investiţională abordată de Generali Pensii în calitate de Administrator al Fondului de Pensii Private STABIL este cea a unui fond cu grad mediu de risc, care urmăreşte siguranţa investiţiei şi o profitabilitate crescută pentru participanţi. Generali Pensii investeşte în principal în următoarele trei categorii de instrumente: titluri de stat (minim 30%), obligaţiuni corporatiste şi acţiuni tranzacţionate pe pieţele reglementate.

Contribuţia lunară la pensia facultativă STABIL poate fi de minimum 25 lei/luna .
Informaţii suplimentare puteţi accesa pe pagina web http://pensii.generali.ro/.

Despre Free Communication

Generali Group este unul dintre principalii jucători la nivel global din industria asigurărilor şi cea financiară. Fondat la Trieste în 1831, Grupul este astăzi unul dintre cei mai mari asigurători din Europa şi liderul european în asigurări de viaţă. De asemenea, Grupul este una dintre cele mai importante companii de administrare de active, cu active în valoare de peste 400 miliarde euro. Cu o forţă de vânzare de peste 100.000 de angajaţi, care deserveşte 70 de milioane de clienţi în 68 de ţări, Grupul ocupă o poziţie de top în Europa Occidentală şi un loc din ce în ce mai important în Europa de Est şi în Asia.
cristina.albu@generali.ro
cristina.albu@generali.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/generali-pensii-plateste-angajatilor-sai-contributii-cu-60-mai-mari-la-fondul-de-pensii-facultative-stabil