Cartea „Pentru ce mergem la Opera?” scrisa de dirijorul Tiberiu Soare: Un proiect Fundatia Calea Victoriei

BUCURESTI - 14 martie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri

Fundatia Calea Victoriei , impreuna cu dirijorul Tiberiu Soare , da de veste aparitia cartii „Pentru ce mergem la Opera ?”. Asteptam cu nerabdare data de 20 martie, cand volumul va fi disponibil la sediul nostru din strada Popa Soare, nr. 40.

Cartea „Pentru ce mergem la Opera?” scrisa de dirijorul Tiberiu Soare:  Un proiect Fundatia Calea Victoriei

Lansam o carte spectaculoasa si neconventionala, care spune povestea a treisprezece opere si balete celebre, vazute prin ochii dirijorului Tiberiu Soare. Volumul este adresat tinerilor si adultilor care iubesc muzica de opera si baletul, cat si celor care vor sa descopere aceasta lume incantatoare. Volumul, publicat in conditii grafice deosebite, este insufletit de treisprezece ilustratii originale si o coperta curajoasa, realizate de Maria Surducan.

 

Cartea cuprinde cele 13 conferinte sustinute de dirijorul Tiberiu Soare in anii 2012-2013, in cadrul proiectului PENTRU CE MERGEM LA OPERA?, despre operele si baletele: „Traviata” de G. Verdi, „Boema” de G. Puccini, „Giselle” de  A. Adam, „Turandot” de G. Puccini, „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, „Barbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Carmen” de G. Bizet, „Rigoletto” de G. Verdi, „Spargatorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Olandezul zburator” de R. Wagner si „Oedip” de G. Enescu.

 

Il regasim pe dirijorul Tiberiu Soare in ipostaza de narator, povestind pasionat, erudit si cu umor libretele operelor si anecdotele aparute in jurul lor. Muzica iese din sala de concert, iar lumea spectacolelor prinde viata cu fiecare pagina citita. Capitol cu capitol, descoperim o noua epoca, un compozitor fascinant, personaje pe care ajungem sa le indragim, simboluri puternice si scene emotionante.

 

Povestile cu care acest volum ne incanta si ne deschid mintea si sufletul pot fi considerate o cale catre noi insine, o forma de a ne bucura de lumea in care traim, descoperind, probabil, cea mai sublima forma de arta – MUZICA.

 

Pentru detalii si comenzi ne puteti scrie la contact@victoriei.ro sau ne puteti suna la 021-321.30.22

 

Loc: Fundatia Calea Victoriei, Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropiere de rondul Pache Protopopescu)

Program: L-V 10:00 – 20:00

www.victoriei.ro

 

Despre Fundatia Calea Victoriei

Ne propunem sa oferim celor din jur “delicatese culturale”, impachetate in forma unor conferinte sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian.

La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam.