Educația pentru viitor. Medalie de aur pentru elevii Școlii Metropolitane ARC

BUCURESTI - 20 octombrie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Stiinta / Cercetare

La Salonul Internațional de Inventică și Antreprenoriat Inovativ organizat în 12-13 octombrie 2023 la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în cadrul căruia au fost expuse peste 250 de lucrări din Republica Moldova, România, Republica Cehă, Germania, Eveția, Arabia Saudită, Malaezia, Indonezia, echipa de elevi din Școala Metropolitană A.R.C a luat medalia de aur la sectiunea THE YOUNG INVENTOR, cu proiectul “Smart House in The Smart City”.

Diploma echipei de elevi din Școala Metropolitană ARC

Diploma echipei de elevi din Școala Metropolitană ARC

 „Știința este un mod de a gândi, mult mai mult decât un corp de cunoștințe.”  

Carl Sagan

Proiectul “Smart House in The Smart City” a fost pregătit de ARCași în cadrul unui program demarat de Școala Metropolitană ARC în parteneriat cu Fundația Romanian Business School  în 2019, care aduce în fiecare an în campusul Școlii Metropolitane ARC proiecte inovative ale elevilor de gimnaziu din școlile din București și județele limitrofe. Our Target: Understanding The World! Art & Science & Tech Fair este un exercițiu pentru profesori și pentru elevi în perspectiva noilor așteptări de la educație în întreaga lume.

Echipe multidisciplinare de profesori sunt îndrumaţi prin webinarii și videoconferințe în dezvoltarea abilităţilor de predare integrată, abordare transdisciplinară şi de facilitare a procesului de creaţie ştiinţifică şi tehnică al elevilor.

Elevii învață să lucreze în echipă, să creeze autonom după metoda ştiinţifică şi să prezinte public rezultate ale experienţei lor de mici cercetători, programatori şi manufacturiei moderni.

Educația în Școala Metropolitană A.R.C urmează jaloanele așteptărilor actualei generații de copii și tineri. Pregătirea pentru viața adultă înseamnă o altă viziune despre viitor, de fapt este o pregătire pentru viitoruri posibile. Orice activitate  va fi o folosire creativă a unui mix de abilități dezvoltate începând din primii ani de viață, de la grădiniță și, mai departe, pe tot parcursul vieții.

Pregătirea profesorilor interesați să participe a început cu videoconferința organizată în zilele de 11-12 octombrie: "Profesorul, facilitator de creativitate". Ediția 2024 a târgului  "Our Target: Understanding The World! - Art & Science & Tech Fair" va avea loc în luna aprilie.

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/educatia-pentru-viitor-medalie-de-aur-pentru-elevii-colii-metropolitane-arc