Poezia și generația Alpha. Ziua Mondială a Poeziei la Clubul de lectură ARC - întâlniri inspiraționale.

BUCURESTI - 20 martie 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Fundația Romanian Business School vă invită joi, 21 martie, ora 14:30, în Librăria Cărturesti Carusel din str. Lipscani nr. 55, la un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Poeziei. Cercetările au constatat că în ultimii 15 ani, a existat o creștere constantă a numărului de copii și tineri care citesc poezie în timpul liber cel puțin o dată pe lună. Invitata noastră, autoarea Ștefania Mihalache, povestește despre poezii scrise pentru copiii ei și inspirate de aceștia.

Lucrare premiată în festivalul

Lucrare premiată în festivalul "Primăvară românească, pretutindeni!"

 "Poeţii sunt oameni care şi-au păstrat ochii de copil." 

Alphonse Daudet

Ștefania Mihalache, cunoscută prozatoare, dar și poetă sensibilă, ne-a mărturisit că multe dintre poezii sunt inspirate din experiențele sale de mamă de adolescenți. Se vor bucura de acest dialog elevii din Școala Metropolitană ARC, dar și elevi din Școala nr. 20 din București, care au primit un premiu special la concursul de ilustrare de poezie din cadrul festivalului internațional "Primăvară românească, pretutindeni!"

Starea de emoție la această sărbătoare a poeziei va fi susținută de momente speciale. Vom călători prin lumea magică a poeziei clasice și contemporane cu Ion Marinescu – Tzurlă, compozitor cunoscut pentru cântecele inspirate de poezii celebre din literatura română și cu actrița Oana Anghel (Angelo), care ne va recita poezii din creația Ștefaniei Mihalache, dar și versuri din creația proprie.

Un moment surpriză: Matilda Maria Mărgărit, eleva Clubului de excelență din Școala Metropolitană ARC, ne va citi câteva dintre poeziile create de ea.

Fragmente live din eveniment vor putea fi urmărite pe pagina Fundației Romanian Business School.

ȘTEFANIA MIHALACHE a debutat literar cu poezie în revista studențească Erata. A continuat să publice poezie în reviste literare și de cultură ca: Interval, Paralela 45, Vatra. A colaborat cu proză, eseuri și cronică literară în Observator cultural, Dilemateca, Noua Literatură, Tiuk!, Pana mea, Cuvântul, TimeOut București.
A participat la diferite festivaluri și evenimente literare europene: Scritture Giovanni (Mantova, Italia), Hay Festival of Literature & Arts (Marea Britanie), Salonul de Carte de la Torino (Italia). În 2012 a obținut titlul de doctor în filologie al Facultății de Litere, Universitatea București, cu o teză despre tema copilăriei în proza românească de după 1989.Volumul de poezie Cronica Akasha a apărut în 2021 la Editura Nemira

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Înființată în 2005, Fundația Romanian Business School (RBS) are ca scop pregătirea noilor generații pentru societatea dinamică a secolului XXI, în acord cu standardele academice, profesionale, culturale și civice internaționale.De la începuturile ei, fundația a înființat și a susținut instituții de educație, proiecte și evenimente educaționale și culturale la nivel local, național și internațional.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/poezia-si-generatia-alpha-ziua-mondiala-a-poeziei-la-clubul-de-lectura-arc-intalniri-inspirationale