Limba română ... cu dragoste! Muzică și poezie pentru toți

BUCURESTI - 21 februarie 2024

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Fundația Romanian Business School și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 27 februarie, ora 16:00 la evenimentul « Limba română… cu dragoste ! ». Dedicat poeziei de dragoste în literatura română, spectacolul se va desfășura la sediul muzeului din str. Nicolae Crețulescu nr. 8

Afișul evenimentului

Afișul evenimentului

 "Poeții nu uită mirarea.../ Poeții nu trădează niciodată" - din volumul de poezie "Caligrafia Destinului". 

Evelyne Croitoru

Actrița Anca Roxana Constantin, compozitorul Ion Marinescu-Tzurlă și flautistul Nicu Șandru au pregătit, cu mijloacele artei actorului și ale muzicii, o călătorie spectaculoasă prin cuvintele de excepție ale limbii române a poeților clasici și contemporani. Ghidul acestei călătorii este poeta Evelyne Croitoru.

Vom asculta poezii celebre din Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, dar și versurile poetei Evelyne Croitoru din volumul CALIGRAFIA DESTINULUI  rostite în premieră cu sensibilitate și emoție de actrița Anca Roxana Constantin van der Zee.

Muzica originală creată de Ion Marinescu – Tzurlă, inspirată  de  versurile poeților George Topârceanu , St. O. Iosif, Ion Minulescu, Magda Isanos, Nichita Stănescu, va intensifica emoția transmisă de versurile poeților.

Alături de poeți, actori și muzicieni consacrați, vom avea un moment special: „Poetă la 12 ani”. Matilda Maria  Mărgărit, eleva Clubului de excelență din Școala Metropolitană ARC, va lectura pentru prima dată în public câteva dintre poeziile create de ea.

Poeta Evelyne Croitoru este membră a Uniunii Scriitorilor, deține Premiul Uniunii Scriitorilor din România Filiala București Poezie: "Cartea Anului 2019", cronicar literar, realizator de emisiuni TV, fondatoarea platformei de comunicare “Atiudini Contemporane”.

Actrița Anca Roxana Constantin van der Zee este și realizator de programe radio și emisiuni TV, specializată în promovare și marketing cultural și coordonează în prezent studioul de producție multi-media al Teatrului Național din București.  Este, de asemenea, președinte al Asociației Culturale Flower Power, care s-a remarcat cu proiecte importante dedicate educației prin arte și implicării sociale a artiștilor. (www.as-cult-flowerpower.info , www.statutulartistului.ro )

În postura de actriță, o puteți vedea în prezent în ”Călătoria”, un spectacol  în regia lui Dan Puric, pe scena TNB și în ”Ultima cafea cu Iuliu Maniu” de Dinu Grigorescu, spectacol de teatru radiofonic cu public, realizat, tot la TNB, de regizorul Mihai Lungeanu.

Ion Marinescu – Tzurlă ION MARINESCU - TZURLĂ | Îmi place să cânt, vă aștept la concerte (ionmarinescutzurla.ro). Cu studii de inginerie, actorie și jurnalism, are o activitate muzicală recunoscută, fiind membru în Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România,  celebrul festival de Folk ”Trivale Fest” oferindu-i „Premiul de Excelență” pentru o viață dedicată poeziei și muzicii. Cele două albume lansate până în prezent îl recomandă ca un iubitor împătimit al poeziei.

Ca jurnalist, a primit Distincția Credință și Loialitate din partea UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România). În prezent, puteți să îl ascultați în fiecare dimineață  la Radio România Actualităţi, unde prezintă de 12 ani emisiunea ,,Bună dimineața, România! 

Nicu Șandru, absolvent al Universității de Muzică din București, este profesor de flaut, chitară și pian ( în prezent la Școala De Muzică și Arte nr.2, București), instrumentist (flaut, chitară clasică și bass, pian) și  corist bariton.

Conceptul evenimentului aparține Fundației Romanian Business School   www.facebook.com/romanianbusinessschool .

 

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/limba-romana-cu-dragoste-muzica-si-poezie-pentru-toti