Festival internațional online - Primăvară românească, pretutindeni! Ediția a patra.

BUCURESTI - 28 februarie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Fundația „Romanian Business School” (RBS) în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC – membră în rețeaua școlilor asociate pentru UNESCO (ASP-net) - organizează în perioada 28 februarie - 1 martie 2024 a IV-a ediție a Festivalului online de limbă, cultură și civilizație românească “Primăvară românească, pretutindeni!”. Partenerii organizatorilor sunt biblioteci, muzee, asociații din România și comunitățile de români din afara granițelor.
Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Afișul festivalului ediția 2024

Afișul festivalului ediția 2024

 "Pentru a ne păstra cultura, trebuie să continuăm să o creăm." 

Johan Huizinga

Pentru al patrulea an consecutiv, la Festivalul de limbă, cultură și civilizație românească "Primăvară românească, pretutindeni" vor participa  elevi din România, Republica Moldova, Serbia și Diaspora , profesori de limba română, familiile elevilor din comunitățile românești, invitați speciali din fiecare școală/comunitate, invitați speciali ai organizatorilor și partenerilor.

Vă așteptăm în 2024 să fim iar împreună timp de trei zile, români din țară și din afara granițelor cu dragoste de limba noastră, de moștenirea noastră culturală, indiferent de locurile și vremurile în care trăim: din Statele Unite și Marea Britanie prin Franța, Spania, Belgia, Italia, Serbia,  Cehia, Republica Moldova, Liban, Iordania.

Este un prilej pentru împărtășirea experiențelor de păstrare, afirmare și promovare a identității și apartenenței la cultura română în spații culturale diverse, în care dialogul intercultural creează societăți sănătoase, reziliente, în spiritul valorilor cadrului UNESCO cu privire la educația pentru cultură și artă.

Ediția din acest an este dedicată creației poetice în limba română, care aduce adâncimea speculativă și fiorul emoțional al cuvâtului aproape de sufletul și gândul românilor de toate vârstele, din toate colțurile lumii, elevi, profesori, scriitori, cronicari literari, actori, muzicieni.

În program:

  Alocuțiunea Secretarului General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
  Biblioteca și muzeul – spații de educație alternative pentru cunoașterea poeziei clasice și contemporane.
  Proiecte si evenimente ale bibliotecilor, asociațiilor culturale din țară și din comunitățile din afara granițelor dedicate descoperirii limbii române frumoase din creațiile autorilor români contemporani
  De la poezie la cântec și la inima tinerei generației.
  Momente emoționante cu poeți, actori, muzicieni.
  Momente artistice ale copiilor și adolescenților
  Concurs de limbă și literatură română pentru elevii de gimnaziu vorbitori fluenți în limba română (România și Republica Moldova).
  Concurs pentru ciclul primar - ilustrare plastică a unei poezii.
  Comunități românești- păstrătoare de limbă și cultură. Momente înregistrate și intervenții în direct din comunitatile românesti din Franța, Italia, Spania, Belgia, SUA, UK, Serbia, Rep. Moldova, Liban, Iordania.

Festivalul se va derula pe platforma zoom și fragmente vor fi transmise live pe pagina de facebook a Fundației RBS. Participarea la eveniment se face pe baza solicitării transmise pe adresa de email: romanian.business.school@gmail.com

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/festival-international-online-primavara-romaneasca-pretutindeni-editia-a-patra