Festivalul internațional de limbă, cultură și civilizație românească “Primăvară românească, pretutindeni!”

BUCURESTI - 27 februarie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Fundația Romanian Business School, în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC din București (unitate de învățământ membră ASP-net), în colaborare cu edituri, biblioteci, muzee, școli românești, personalități, inițiatori de proiecte culturale din România și din comunități românești din afara granițelor organizează în format online, în perioada 1-3 martie 2023, a treia ediție a Festivalului internațional de limbă, cultură și civilizație românească “Primăvară românească, pretutindeni!” .
Această ediție se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și face parte din programul de activități dedicate aniversării a douăzeci de ani de la adoptarea Convenției UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial.

Afișul evenimentului

Afișul evenimentului

 „Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.”  

Mihai Eminescu

Prin acest festival, organizatorii și-au propus să contribuie la menținerea unui climat de armonie între comunități culturale din diferite țări prin intermediul educației pentru patrimoniu și  promovarea valorilor culturale autentice, prin mesajul de pace și înțelegere specific fondului de bază al tradițiilor poporului nostru -  îndemn la cunoaștere și o pledoarie pentru interculturalitate, pentru îmbogățirea patrimoniului universal al umanității.

Programul se derulează între orele 18:00 – 21:00, implică elevi, profesori, scriitori, critici literari, directori de edituri, bibliotecari, jurnaliști, coordonatori de proiecte culturale  și se adresează  elevilor, profesorilor, părinților din România și din comunitățile românești din afara granițelor.

Tematica abordată:

1. Biblioteca și muzeul – spații alternative de educație

2. Proiecte si evenimente dedicate încurajării lecturii, promovării autorilor români  clasici și actuali din țară și din afara granițelor.

3. Comunități românești- păstrătoare ale tradiției. Momente înregistrare și live din comunitățile românesti din Franța, Italia, Spania, Belgia, SUA, Serbia, Republica Moldova

În toate cele trei zile veți avea prilejul de a urmări interviuri, prezentări, momente artistice live și înregistrate.

O mențiune specială:

Joi 2 martie, începând cu ora 16:00, va avea loc concursul LIVE de limbă și cultură,  pentru elevii care s-au înscris la secțiunea GIMNAZIU. Sunt integrate și selecții de produse ( format foto sau audio-video) ale elevilor înscriși la secțiunea PRIMAR. Participă elevi  din școlile din România și Republica Moldova.

Juriul este format din: Ligia Necula – redactor editura Casa Radio și realizator Radio România, Ramona Miza- scriitoare, Mircea Nechita – artist plastic, Florin Preda – bibliotecar Biblioteca Metropolitană București, Panseluța Mare – bibliotecar Filiala Ienăchiță Văcărescu- BMB, Delia Balaican – bibliotecar Biblioteca Academiei Române.

În ultima zi a festivalului vor fi anunțate rezultatele concursului și se va face premierea câștigătorilor. Premiile vor fi oferite de Fundația Romanian Business School. Premii speciale vor fi acordate de parteneri.

Vă așteptăm și în 2023, să fim iar împreună, timp de trei zile, români din țară și din afara granițelor, cu dragoste  față de limba noastră, față de moștenirea noastră culturală, indiferent de vremurile și locurile în care trăim: din Statele Unite până în Orientul Mijlociu, iar în Europa, din Spania, Franța,  Belgia, Italia, Serbia și până în  Republica Moldova.

Festivalul se va derula pe platforma Zoom. Cele mai importante momente vor fi transmise live pe pagina de facebook  a Fundației Romanian Business School :

https://www.facebook.com/romanianbusinessschool

Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de email romanian.business.school@gmail.com .

 

 

 

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/festivalul-international-de-limba-cultura-si-civilizatie-romaneasca-primavara-romaneasca-pretutindeni