Multicultural Marathon - European Day of Languages

BUCURESTI - 5 octombrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

În săptămâna 28 septembrie -2 octombrie, Fundația Romanian Business School a derulat maratonul multicultural dedicat celebrării Zilei Europene a Limbilor (The European Day of Languages 2020).

Din colecția de desene ale elevilor

Din colecția de desene ale elevilor

 "The essence of intercultural education is the acquisition of empathy-the ability to see the world as others see it, and to allow for the possibility that others may see something we have failed to see, or may see it more accurately" 

James William Fulbright

În săptămâna 28 septembrie -2 octombrie, Fundația Romanian Business School a derulat maratonul multicultural dedicat celebrării  Zilei Europene a Limbilor (The European Day of Languages 2020).  Multicultural Marathon - European Day of Languages

În fecare zi au fost  postate pe pagina de facebook a evenimentului interviuri live sau înregistrate cu profesorii de limbi moderne din Școala Metropolitană ARC, a căror experiență în introducerea unor metode și tehnici de ultimă oră în predarea limbilor străine oferă o persepectivă interesantă pentru părinți și pentru publicul larg asupra provocarilor și oportunităților în acest domeniu: Claudia Iancu – director educațional și coordonatorul catedrei de limbi moderne, Silvia Selten, Lili Hamboussi , Ileana Penes. Aceasta din urmă este și autoare a unui curs unic în România: multiculturalism în limba engleză, pentru clasele 0-IV, o creație transdisciplinară care integrează învățarea   limbii engleze prin imersiune în tradițiile popoarelor lumii, educația estetică și dezvoltarea de abilități de creație plastică, muzică și mișcare .

Elevii Școlii Metropolitane ARC au postat mesaje motivaționale pentru colegii lor din Europa și din întreaga lume.

În fiecare zi experți în lingvistică, jurnaliști, inițiatori de proiecte în țară și în diaspora, profesori în școli românești din Europa, specialiști în integrare lingvistică și social-culturală a migranților din România și din alte țări din sud-estul Europei sau a refugiaților din zone de conflict, fondatori de asociații culturale din spațiul European care lucrează pentru păstrarea legăturilor între comunitatea din diaspora românească și România, tineri români cu formare în universități din Uniunea Europeană au împărtășit experiențe, povești de viață, viziuni asupra multilingvismului și multiculturalismului specifice spațiului european, creuzet cultural unic în lume.

Am dialogat cu:

Ligia Necula - filolog,  formator la Ministerul Culturii, life coach, realizator Radio România Cultural, experiență în jurnalism internațional

Corina Popa - filolog, expert în neuroștiința aplicată în lingvistică, fondatoarea Școlii de gramatică. Despre  limbă, structuri logice și structuri gramaticale, responsabilitate, cultură!

Carmen Drăghici Hopărtean – care conduce "Casa de cultură belgo-română Arthis" din Bruxelles. O poveste despre inițiative și proiecte pentru comunitatea românilor din Bruxelles, inclusiv  RadioTV Arthis.

Andreea Cristea- filolog, director educațional al Școlii de gramatică, despre proiectul ‘Limba română pentru toți românii’ derulat în parteneriat cu asociații din diaspora româneasca din Franța și Spania.

Aurora Bauernfeind, consilier în integrare la Hagen (Germania), ne-a povestit despre modul în care societatea germană gestionează procesul de integrare a migranților din România, din sud-estul Europei, dar și a refugiaților din zonele de conflict. O pledoarie pentru Uniunea Europeană.

Monica Beuran, Președinte la  Ecole Roumaine de Paris, despre proiectele de păstrare a legăturii copiilor și familiilor mixte sau de români stabiliți în Franța cu limba română, literatura și cultura tradițională. Un exemplu de colaborare între o asociație privată și instituțiile de reprezentare a României în Franța, Ambasada și Institutul Cultural Român

Alexandra Andrei- licențiată în  filosofie și literatură la universitățile din Nancy și Paris

Mulțumim invitaților și echipei de profesori și elevi de la Școala Metropolitană ARC și Grădinița Prikindel și partenerilor noștri de la Școala de gramatică și Știrile RadioTv Arthisl!

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romanian-business-school-scoala-metropolitana-arc/multicultural-marathon-european-day-of-languages