“I’Velo Bike Day” incheie cu succes sezonul velo din 2011

BUCURESTI - 24 octombrie 2011

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

“I’Velo Bike Day”, primul pentathlon din Romania dedicat exclusiv biciclistilor, si cel mai importat eveniment velo de ciclism urban, a avut loc sambata, 22 octombrie 2011, la Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank.

“I’Velo Bike Day” incheie cu succes sezonul velo din 2011
 Acum trei ani, cand mi s-a propus acest proiect, am fost sceptic. Nu credeam ca ii vom convinge pe bucuresteni sa mearga pe bicicleta. Dar oamenii vor! Sunt onorat de invitatia primita la I'Velo Bike Day si va respect pentru tot ceea ce faceti! 

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

1.000.000 de ore de pedalat si de 50 de ori inconjorul lumii, in doua editii ”I’Velo”

“I’Velo Bike Day” marcheaza incheierea editiei 2011 a celui mai important program de bike-sharing gratuit din Romania, I’Velo, si sarbatoreste incheierea cu succes a sezonului velo: in cele doua sezoane anuale de pana acum, peste 550.000 de romani au pedalat pe bicicletele I’Velo, in cele cinci orase  care fac parte din proiect: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta.

Cand am lansat programul I’Velo am sperat ca vom schimba ceva: la vremea aceea, in Bucuresti erau doar o mana de biciclisti. Nu ne-am asteptat insa ca in doar doua sezoane sa convingem peste jumatate de milion de oameni sa se urce pe biciclete si sa pedaleze. Iar cresterea de la an la an ma convinge ca lucrurile merg in directia potrivita. Si ca vom avea, nu peste mult timp, un oras mai prietenos pentru biciclisti”, a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

,,Astazi incheiem cea de-a doua editie a programului de bike-sharing I’Velo, la care au participat peste 550.000 de romani, care au pedalat in total 1 milion de ore sau 20 de milioane de kilometri, echivalentul inconjurului lumii de 50 de ori. Acest lucru a fost posibil numai din vointa celor care au vrut sa se plimbe pe bicicletele noastre. Multumim Primariei Capitalei si Raiffeisen BanK pentru ca au avut incredere in noi, au investit timp si resurse. Prin evenimentul de astazi castigam dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban, ca mijloc de transport alternativ pentru un oras mai curat, cu mai putine masini. Vrem sprijinul autoritatilor pentru realizarea de piste si parcari de biciclete, vem sa fim repectati pentru ca iubim acest oras”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Sorin Oprescu, incantat de I’Velo,  promite terminarea lucrarilor la pista spre Gradina Zoologica

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent la conferinta de presa organizata cu ocazia I’Velo Bike Day si s-a declarat incantat de “I’Velo Bike Day”, subliniind ca sprijina, la randul sau, aceasta initiativa deosebita: "Acum trei ani, cand mi s-a propus acest proiect, am fost sceptic. Nu credeam ca ii vom convinge pe bucuresteni sa mearga pe bicicleta. Dar oamenii vor! Sunt onorat de invitatia primita la I'Velo Bike Day si va respect pentru tot ceea ce faceti!”.

De asemenea, primarul a declarat ca va termina lucrarile la pista pentru biciclete, pana la Gradina Zoologica, pana la finalul mandatului sau: “Am promis anul acesta ca vom duce pista de biciclete pana la Gradina Zoologica. O voi duce!", a spus Sorin Oprescu.

Distractie si biciclete de top la un eveniment unic in tara

Pentathlonul “I’Velo Bike Day” a avut loc in Parcul Herastrau si in Parcul Izvor si a cuprins: un tur ciclist pe traseul Piata Charles de Gaulle - Parcul Izvor, competitii velo in Parcul Izvor, expozitie de biciclete, premii, distractie si voie buna. Intrarea a fost libera iar participantii s-au inscris in prealabil pewww.ivelo.ro.

Peste 200 de persoane au participat la probele pentathlonului iar pentru cei fara bicicleta proprie, organizatorii au pus la dispozitie biciclete I’Velo, inchiriate gratuit timp de opt ore.

Probele pentathlonului “I’Velo Bike Day” au fost:

Proba I: I’Velo Tour (Parcul Herastrau – Charles de Gaulle – Bulevardul Aviatorilor – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Natiunile Unite - Parcul Izvor)Proba II: Tricks – indemanare si forta;Proba III: Slow Bike - echilibru la viteza cat mai mica;Proba IV:  Spinning – coordonare/adaptare/forta pe biciclete profesionale de sala;Proba V: Puzzle – tehnica pentru intretinerea bicicletelor.

Lansarea audioghidului Raiffeisen Bank pentru biciclisti

Raiffeisen Bank a lansat, in cadrul conferintei de presa  de la “I’Velo Bike Day”, ghiduri audio pentru Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta. Ghidurile contin descrieri ale unor trasee tematice, special alcatuite pentru a fi parcurse pe bicicleta in cele 5 orase in care exista centre I’Velo.

In total este vorba despre 15 trasee si peste 70 de obiective turistice descrise in nota personala de 5 bloggeri cunoscuti, cu ajutorul istoricului Adrian Majuru. Fiecare dintre cei 5 si-a ales cate un oras, pe care l-a vizitat cu bicicleta si apoi l-a descris in audioghid. Cristi China-Birta („Chinezu”) descrie un traseu din Cluj-Napoca, Adrian Ciubotaru unul din Iasi, Cabral unul din Brasov, Mihai Dobrovolschi unul din Bucuresti, iar Gabi Macovei un traseu din Constanta.

Ghidurile audio sunt disponibile gratuit tuturor, localnici sau turisti, pe site-ul www.orasulpebicicleta.ro.  “Am creat audioghidul cu gandul la povestile nestiute ale oraselor frumoase ale Romaniei. Bucurestiul, Brasovul, Clujul, Iasiul, Constanta au istorii impresionante, spuse frumos in audioghid si pe care le poate asculta oricine pe site sau descarcandu-le pe un player mobil. Este felul nostru de a-i convinge pe oameni ca o plimbare pe jos sau cu bicicleta ii poate ajuta sa descopere locurile frumoase pe langa care trec zilnic, fara sa le acorde atentie.  Si este inca un mod in care ii incurajam sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport nepoluant” a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

Audioghidul reprezinta etapa finala a proiectului Raiffeisen Bank „Orasul pe Bicicleta”.

Invingatorii “I’Velo Bike Day” au plecat acasa cu cele mai tari biciclete

Locul I al pentathlonului fost castigat de Daniel Neagu, 21 de ani,  din Constanta, care a  primit titlul de “Cel mai bun Biciclist Urban al anului 2011”. El a venit in Bucuresti special pentru competitia “I'Velo Bike Day” si a reusit sa castige o bicicleta Velorbis Student Classic Baloon: “Nu ma asteptam sa castig, desi speram acest lucru. Toate probele au fost ok, ca dificultate. Cea cu stegulete a fost insa mai grea, pentru ca a trebuit sa iau steguletele alternativ. Am venit special din Constanta pentru acest eveniment si sper ca astfel de concursuri sa se organizeze si in alte orase, chiar si la noi. Bicicleta i-o daruiesc prietenei mele, Cristina”.

Locul al II-lea, o bicicleta Stevens 6S, a fost castigat de Valentin Umbres, din Bucuresti, care a declarat: “acest premiu este pentru mine o surpriza extraodinara”.

Locul al III-lea, o bicicleta Stevens 4S, a fost obtinut de Cristian Calin, tot din Bucuresti, care a declarat ca in fiecare zi parcurge pe bicicleta intre 20 si 25 de kilometri, spre serviciu sau in plimbare iar “masina nu am si nici carnet de conducere. Nu ma tenteaza”.

In afara castigatorilor clasati pe primele 3 locuri, juriul i-a premiat si pe ciclistii de pe locurile 4 - 10. Ei au primit drept premii biciclete DHS Leisure.

Seria de premii oferite la “I’Velo Bike Day” a fost completata prin tragerile la sorti, organizate de Raiffeisen Bank, in cadrul carora au fost acordate 4 genti pentru portbagaj, 4 aparate mp3 player si o bicicleta galbena de oras, marca DHS City Bike. Bicicleta a fost castigata de o fetita de 11 ani, Andreea Mateescu, din Bucuresti.

Partenerii “I’Velo Bike Day”:

Primaria Municipiului Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri, Agrement Bucuresti, Coca-Cola Hellenic, Adevarul Holding, DHS, World Class

Parteneri media: Adevarul, Adevarul de weekend, ADS Ziarul orasului tau, Tango, OK!, Click!, Click Pofta buna!, Click pentru femei, Click Sanatate, metropotam.ro, b365.ro, freerider.ro, bicla.ro, biciclop.ro, green-report.ro, mbike.ro, xbikers.ro.

Sustinatori: Tribul.eu, Inspectoratul Scolar Bucuresti.

I’Velo

I'Velo este cel mai important program de bike-sharing gratuit din Romania.

Programul a fost lansat de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, pe 9 mai 2010,  se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor si este unul multianual.

Prin intermediul I'Velo, in 2011, organizatorii pun la dispozitia doritorilor 1.100 de biciclete in cinci orase: Bucuresti (600 de biciclete), Brasov (100), Cluj-Napoca (135), Iasi (135) si Constanta(135).

Pentru alte detalii:www.ivelo.ro.

Pentru alte informatii:Amalia PrecupCommunication & PR CoordinatorAsociatia Green Revolution Tel: 0728 132 977 www.greenrevolution.rowww.ivelo.ro    amalia.precup@greenrevolution.ro  

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/ivelo-bike-day-incheie-cu-succes-sezonul-velo-din-2011