Se prelungesc inscrierile in Green Business Index 2011

BUCURESTI - 20 aprilie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C

Datorita numeroaselor solicitari din partea companiilor, organizatorii proiectului Green Business Index au decis prelungirea termenului limita de participare; astfel, vineri 29 aprilie este noul termen limita de inscriere in GBI 2011, topul companiilor verzi din Romania.

Se prelungesc inscrierile in Green Business Index 2011
 Cel mai important castig al proiectului Green Bussines Index este puterea de a transmite un mesaj civic, care are atat rolul de a recompensa eforturile companiilor private pentru sustinerea ecologiei, cat si capacitatea de a influenta comportamentul celorlalti membrii ai unei comunitati. 

Sulfina Barbu, Camera Deputatilor

Companiile romanesti mai au la dispozitie inca noua zile pentru a completa online rubricile chestionarului editiei 2011, pe pagina proiectului: www.gbindex.ro.

Dezvoltarea sustenabila, domeniul GBI completat de cele mai multe companii

60% din companiile inscrise in Green Business Index pun dezvoltarea sustenabila pe primul plan. Majoritatea companiilor participante in GBI au raspuns la intrebarile domeniului Dezvoltare Sustenabila, iar aproape 90% dintre acestea au declarat ca au o strategie de actiune pentru dezvoltare sustenabila.

La nivelul unei companii, sustenabilitatea se refera la adoptarea de strategii de business care satisfac nevoile intreprinderii si actionarilor ei in prezent, dar, in acelasi timp, protejeaza, conserva si sporesc resursele umane si naturale care vor fi necesare generatiilor viitoare.

,,Realizarea unei banci de informatii despre modul in care mediul privat isi asuma resonsabilitatea protejarii mediului este un demers care merita aprecierea noastra.

Cel mai important castig al proiectului Green Bussines Index este puterea de a transmite un mesaj civic, care are atat rolul de a recompensa eforturile companiilor private pentru sustienerea ecologiei, cat si capacitatea de a influenta comportamentul celorlalti membrii ai unei comunitati.

Sunt convinsa ca la finalul acestui proiect, din care afli ca exista o activitate sustinuta pentru protejarea mediului, prima intrebare care iti apare in minte este: Oare eu ce am facut zilele acestea pentru a proteja mediul inconjurator?

Pentru faptul ca ne readuc in aminte aceasta intrebare esentiala, felicit initiatorii Green Bussines Index si le doresc mult succes in continuare", a declarat Sulfina Barbu, Presedinte al Comisiei pentru Administratie publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic, Camera Deputatilor.

Criteriile de evaluare a responsabilitatii fata de mediu sunt stricte, iar fiecare sectiune a chestionarului GBI vizeaza un segment clar delimitat al activitatii agentilor economici.

Performantele fiecarei companii participante sunt apreciate prin intermediul intrebarilor atent formulate de experti de mediu, iar datele preliminare arata ca situatia in top 10 se schimba de la o zi la alta.

Green Business Index, organizat de Asociatia Green Revolution si Asociatia Centru Ecologic Green Area, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, este singurul top al companiilor verzi din Romania, prin care este incurajata si cuantificata trecerea rapida a sectorului de business in zona verde.   

Pentru mai multe detalii legate de proiect: www.gbindex.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Amalia Precup

- Communication Officer -

ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Telefon: 021/310.63.97

Mobil: 0728.132.977

Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti

Email: amalia.precup@greenrevolution.ro

Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro