Tabăra Medievală pentru Copii: Exercițiu de cavalerism.

BUCURESTI - 29 iulie 2013

Comunicat tip General in Sanatate, Social, Turism

Tabără Medievală pentru Copii continuă! 4 -10 august și 1-7 septembrie sunt ultimele serii din vara aceasta și pentru că numărul doritorilor este mare, puține locuri au mai rămas pentru înscrieri. Organizată de agenția Medieval Praxis, tabăra este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani și se desfășoară în imediata vecinătate a Parcului Național Piatra Craiului, în satul Șirnea (com. Fundata, jud. Brașov).
Ca în fiecare an, din programul taberei nu lipsesc atelierele educative mult îndrăgite de copii: pictură și heraldică medievală, scrimă cu spadă medievală, improvizație și teatru medieval și tir cu arcul. Acestea se împletesc armonios cu activități recreative: drumeții, excursii, legende și istorisiri la foc de tabără, ateliere de cunoaștere a florei specifice zonei, jocuri de cunoaștere și cu alte activități surpriză.

Tabăra Medievală pentru Copii: Exercițiu de cavalerism.

     Ajunsă la cea de-a cincea ediție, Tabăra Medievală pentru Copii este un demers unic în peisajul educațional românesc. Aceasta propune copiilor o reîntoarcere la valorile epocii medievale. Activitățile și atelierele taberei sunt concepute pentru a facilita copiilor drumul spre redescoperirea principiilor cavalerismului medieval. Tabără mai are încă două serii în desfășurare în această vară. În perioadele 4-10 august și 1-7 septembrie doar câteva locuri mai sunt disponibile pentru înscrieri.

     Programul taberei este bogat în atelierele cu specific medieval: pictură și heraldică medievală, scrimă cu spadă medievală, improvizație și teatru medieval și tir cu arcul. După-amiezele sunt rezervate drumeţiilor în împrejurimile pitoreşti ale taberei și excursiilor. La lăsarea serii, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seară a taberei petrecută împreună va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă.

     Tabăra este o lecție despre onoare, curaj și prietenie, o alternativă la lipsa de repere a vremurilor pe care le trăim. Telefonul mobil, televizorul și calculatorul vor dispărea din peisaj, iar copiii vor gusta din plin din activitățile selectate cu atenție pentru ca lumea de poveste construită să fie cât mai reală pentru ei.

     Cavalerii și domnițele se vor întoarce acasă cu un bagaj plin de cunoștințe și experiențe, cu propriile scuturi heraldice ca amintirea uneia din cele mai frumoase experiențe ale copilăriei lor.

     Ultimele două serii din această vară au loc între 4-10 august și 1-7 septembrie. Un număr limitat de locuri mai este disponibil.

     Informații despre tabără și înscrieri puteți găsi folosind datele de mai jos:

Laurențiu Constantin

Tel.: 0725.22.33.94.   E-mail: office@medievalpraxis.ro   www.tabara-medievala.ro

Despre Medieval Praxis


Agenţie de Relaţii Publice specializată în organizarea de evenimente culturale şi educative dedicate muzicii vechi şi artelor Evului Mediu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medieval-praxis/tabara-medievala-pentru-copii-exerci-iu-de-cavalerism