Topul companiilor de Lactate 2022

BUCURESTI - 9 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Finante / Contabilitate

Verifica acum topul companiilor de Lactate din Romania pentru 2022!

Producatori Lactate

Producatori Lactate

Albalact se situeaza pe primul loc in topul companiilor de lactate in 2022. Infiintata in 1971, compania este bine-cunoscuta atat pentru numele Albalact, cat si pentru Zuzu (cel mai vandut lapte din Romania de 12 ani), Zuzu Bifidus, Zuzu Max, Poiana Florilor, Frupt, Zuzu Dolce, Zuzu Stors, Fulga, Rararul, Horeca Top sau DZL. Dupa lansarea primului brand, Fulga, afacerile companiei au inceput sa creasca. In 2021, cifra de afaceri era de 849 milioane de lei, cu un profit net de 20,6 milioane de lei, compania avand un numar de angajti de 471.

Pe locul 2 se afla Fabrica de Lapte Brasov S.A., cunoscuta sub numele de Olympus, prezenta pe piata romaneasca din 1999. Olympus a a construit fabrica de lactate de la Halchiu, jud. Brasov, finalizata la inceputul anului 2011, dupa construirea unui depozit frigorific in Crevedia.  Compania este detinuta de grupul grecesc Hellenic Diaries, cu operatiuni in 47 de tari din toata lumea.

Pe urmatorul loc se situeaza Hochland, companuie intrata pe piata romaneasca prim intermediul companie Whiteland. In 1998, se naste Hochland Romania, prin achizitionarea fabricii de la Sighisoara. Urmeaza dezvoltarea prin fabrica de la Sovata, timp in care Hochland se ocupa de producerea cascavalului Dalia, iar mai apoi, a branzei topite. Sortimentele bine-cunoscute au inceput sa fie remarcate de catre romani, Hochland mentinandu-se in top. In 2021, compania avea o cifra de afaceri de 556 milioane de lei, cu un profit net de 33,4 milioane de lei, la un numar de 406 angajati.

Urmeaza FrieslandCampina Romania, producatorul romanesc de lactate Napolact. Conform ultimelor date, Napolact reprezinta 70% din cifra de afaceri a companiei. FrieslandCampina, parte a grupului olandez Royal FrieslandCampina, are trei fabrici pe plan local, la Baciu, Targu-Mures si Taga (Cluj). In portofoliu se regasesc branduri precum Campina, Milli, Oke si Dots. Potrivit datelor financiare actualizate in 2022, compania inregistra o cifra de afaceri de circa 469 milioane de lei in 2021, profitul net fiind de 19,2 milioane de lei.

Pe locul 5 se regaseste Simultan, companie care produce lapte in fabrica sa de la Ortisoara si lacto-acide intr-o unitate din Harghita. Simultan proceseaza annual peste 50 milioane de litri de lapte, producand in fabrica de la Ortisoara peste 150 milioane de iaurturi, lapte batut, sana, chefir, lapte pentru copii, smantana, lapte UHT sau ESL. Compania se bucura de o dinamica a profitului net de 204%, inregistrand 19,7 milioane de lei in 2021. Cifra de afaceri are o crestere de 29%, fiind de 315 milioane de lei.

Pregatim topul Producatorilor de Inghetata, asa ca ramai aproape de noi!

Despre RisCo

RisCo Servicii Financiare SRL Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Sect. 2, Bucuresti, Romania Website: www.risco.ro

Taguri: economie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/risco4/topul-companiilor-de-lactate-2022