5PMCITY A PRIMIT NOTA 10

BUCURESTI - 27 iunie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

www.5PM.ro a castigat la Internetics - Festivalul de Comunicare Digitala 2005, premiul pentru cel mai bun site de Educatie.

5PMCity este un oras virtual unde vizitatorul participa alaturi de 12 personaje la mai multe scene interactive. Poate merge la scoală, in parc sau la o petrecere, de fiecare dată insa, discutiile ajung la cum sa te protejezi de Infectiile cu Transmitere Sexuală, dependenta de droguri sau discriminarea persoanelor seropozitive. In finalul fiecărei scene vizitatorului i se cere sfatul, el avand de ales intre mai multe optiuni. Si pentru a sti ce sfat să dea, el poate să viziteze sectiunea InfoSpot a site-ului, unde se poate informa despre HIV, SIDA, ITS, droguri, tatuaje etc. sau poate cere sfatul celor inscrisi pe forumul de discutii.

Si ca in orice oras, in 5PM găsesti si un loc in care să te distrezi. Au fost concepute 6 jocuri care au adus sute de premii vizitatorilor care au acumulat cele mai multe puncte: tricouri, rucsaci, ceasuri, căni, 3 telefoane mobile Nokia 6610i si marele premiu - o camera foto digitală Canon (campanie derulata intre 20 februarie si 29 aprilie).

Din luna februarie pana in prezent comunitatea 5PM a crescut rapid, site-ul fiind vizitat aproape 39.000 vizitatori unici (www.trafic.ro), din care 3.905 au participat la jocurile 5PM si 3.895 s-au inregistrat pe Forumul de discutii.

Pentru ca informatia sa ajunga la un numar cat mai mare de tineri, a fost realizata si varianta offline a site-ului, disponibila pe 10.000 CD-uri educationale distribuite gratuit in intreaga tara: 3.000 prin reteaua de colaboratori ai Fundatiei Romanian Angel Appeal (RAA) si 7.000 prin intermediul Revistei POPCORN, partener media a acestui proiect.5PM City este un produs multimedia realizat in cadrul proiectului Funny Learning – proiect de educatie pentru sănătate, concentrat pe prevenirea transmiterii HIV si ITS (Infectii cu Transmitere Sexuală), precum si reducerea consumului de droguri in randul tinerilor. Acest program este finantat de Fundatia VODAFONE UK prin Elton John AIDS Foundation UK (EJAF). Partener media - revista POPCORN. Site-ul a fost realizat de Speed Promotion.

Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990. Prin proiectele sale, RAA acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educaţie destinate specialiştilor din domeniu, precum şi prin campanii de informare şi prevenire.

RAA îşi axează în prezent activitatea pe oferirea de servicii multidisciplinare de asistenţă şi suport pentru copiii infectaţi HIV şi familiile acestora, fiind în acest moment una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale ce oferă servicii directe copiilor şi familiilor afectate de HIV/SIDA. Proiectele naţionale şi internaţionale deservesc mai mult de 3,500 de copiii, ceea ce implică peste 30,000 de consultaţii pe an, fiind susţinute de 89 de medici, asistenţi sociali şi psihologi.

RAA are o experienţă substanţială în dezvoltarea cu succes a proiectelor naţionale, în localizarea modelelor de bună practică şi în implementarea acestora pe baza expertizei logistice acumulate. Aceasta capacitate de management şi implementare a proiectelor a atras suportul pe termen lung al unor agenţii si a permis RAA să menţină un portofoliu extins de proiecte, implicând şi activităţi de pionierat.

Claudia Catana
Coordonator Relatii Publice
Mobil: 072125224
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/5pmcity-a-primit-nota-10