Fundaţia Romanian Angel Appeal premiată la British Diversity Awards

BUCURESTI - 28 octombrie 2004

Comunicat tip General in ONG

Sâmbătă 22 octombrie 2004, Hotelul Hilton din Londra a găzduit gala Premiilor Britanice pentru Diversitate 2004 (British Diversity Awards). Cu acest prilej Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) a câştigat Premiul pentru Diversitate Europeană.

Premiile Britanice pentru Diversitate sunt decernate anual de către fundaţia Anser House U.K., şi se acordă organizaţiilor care promovează egalitatea şanselor şi diversitatea (culturală, etnică, socială etc). RAA a fost singura organizaţie din România nominalizată.

La aceeaşi categorie, alături de Fundaţia Romanian Angel Appeal au mai fost nominalizate Media Diversity Institute - Londra şi Guestparent-Project - Olanda.

Fundaţia Romanian Angel Appeal a fost premiată pentru serviciile multidisciplinare (sociale, medicale, psihologice) oferite tinerilor seropozitivi şi familiilor acestora. Premiul obţinut de RAA certifică recunoaşterea internaţională a meritelor fundaţiei în ceea ce priveşte programele HIV/SIDA desfăşurate în România.

Despre Romanian Angel Appeal

Romanian Angel Appeal este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990. Prin proiectele sale, RAA acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanele afectate de HIV/SIDA, prin servicii directe gratuite, prin programe de educaţie destinate specialiştilor din domeniu, precum şi prin campanii de informare şi prevenire.

RAA îşi axează în prezent activitatea pe oferirea de servicii multidisciplinare de asistenţă şi suport pentru copiii infectaţi HIV şi familiile acestora, fiind în acest moment una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale ce oferă servicii directe copiilor şi familiilor afectate de HIV/SIDA. Proiectele naţionale şi internaţionale deservesc mai mult de 3,500 de copiii, ceea ce implică peste 30,000 de consultaţii pe an, fiind susţinute de 89 de medici, asistenţi sociali şi psihologi.

RAA are o experienţă substanţială în dezvoltarea cu succes a proiectelor naţionale, în localizarea modelelor de bună practică şi în implementarea acestora pe baza expertizei logistice acumulate. Aceasta capacitate de management şi implementare a proiectelor a atras suportul pe termen lung al unor agenţii si a permis RAA să menţină un portofoliu extins de proiecte, implicând şi activităţi de pionierat.

Claudia Catana
Coordonator Relatii Publice
Mobil: 072125224
claudia.catana@raa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-angel-appeal/fundatia-romanian-angel-appeal-premiata-la-british-diversity-awards