SeniorERP avanseaza tehnologic prin integrarea platformei WCF (Windows Communication Foundation)

BUCURESTI - 4 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Senior Software ridica la un nivel superior tehnologic gradul de interoperabilitate al sistemului SeniorERP, prin integrarea in aplicatie a platformei WCF (Windows Communication Foundation), parte a noului framework .NET 3.0. Integrarea WCF reprezinta o crestere a standardelor tehnologice si ofera avantaje majore in comunicare, flexibilitate, eficienta si scalabilitate pentru companiile care utilizeaza un sistem de tip ERP.

SeniorERP avanseaza tehnologic prin integrarea platformei WCF (Windows Communication Foundation)

SeniorERP a ales sa utilizeze WCF in urma experientei acumulate in decursul deselor implementari in cadrul companiilor de import si distributie cu unul sau mai multe puncte de lucru regionale. Decizia incorporarii WCF in cadrul sistemului SeniorERP are ca scop principal oferirea unui raspuns imediat oricaror nevoi de scalabilitate si flexibilitate ale companiilor din verticalele import, distributie sau logistica.

„Sistemele de tip ERP trebuie sa fie in pas cu evolutia pietei. Nevoia de informare in timp real, facilitarea reducerii costurilor canalelor de comunicatie de banda mare, se constituie deseori in criterii de selectie ale unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning). Softurile de generatie mai veche, bogate in optiuni, dar dezvoltate pe o arhitectura bazata pe o realitate depasita, pierd teren in fata noilor tehnologii create sa raspunda cerintelor actuale ale pietei, la un cost de intretinere in continua scadere. SeniorERP a facut pasul inainte din punct de vedere tehnologic, prin adoptarea de tehnologii ce ofera avantaje evidente utilizatorilor si care vor deveni standardele anilor urmatori”, a declarat Lori Haiducescu, Director de Operatiuni la Senior Software.

Firmele care activeaza in verticalele import, distributie sau logistica au de obicei mai multe depozite, un volum de tranzactii foarte mare, nomenclatoare de produse deseori de ordinul zecilor de mii. Aceste companii resimt acut nevoia de a avea informatie in timp real, care sa ajute la fluidizarea proceselor si fluxurilor de business.

In urma acestor experiente si bazandu-se pe realitatile de azi, Microsoft a lansat odata cu .NET 3.0 o noua platforma de comunicare: Windows Communication Foundation - WCF. Aceasta platforma reprezinta o unificare a tehnologiilor existente dezvoltate de Microsoft pentru lucrul in mediu distribuit. Se abstractizeaza astfel mesajele (datele) transportate de canalul de comunicatie, alegerea acestuia din urma putand fi efectuata in momentul implementarii sistemului informatic. Incepand din acest moment, un sistem bazat pe WCF poate fi configurat pe aproape orice infrastructura IT existenta la client. Optiunile de configurare sunt extrem de variate, astfel incat sa acopere situatiile reale intalnite in practica.

In lumea sistemelor informatice distribuite, proiectate sa comunice nativ la distanta, au existat de-a lungul timpului mai multe solutii tehnice, fiecare avand avantaje si dezavantaje. In lumea Microsoft, DCOM, MSMQ, remoting, ASMX, WSE au devenit termeni de manual de istorie IT. Dezavantajul major al fiecareia dintre tehnologiile enumerate mai sus, este ca o aplicatie proiectata pe una dintre aceste solutii, nu va putea folosi decat exclusiv respectiva metodologie de comunicare.

Pentru administratorii de infrastructura IT, este foarte important faptul ca platforma WCF utilizeaza tehnologii cunoscute, mature, documentate, este administrabila centralizat, implementeaza nativ ultimele standarde de securitate, este extrem de scalabila, este rapida si aduce solutii simple si flexibile, nepurtatoare de costuri ascunse, pentru probleme complicate. De asemenea, WCF este o tehnologie optimizata pentru urmatoarea generatie de sisteme de operare de tip Windows Server, ceea ce garanteaza o durata de viata mare si costuri mici de intretinere si actualizare.

Despre SeniorERP

SeniorERP este o solutie ce fluidizeaza procesele de afaceri prin integrarea acestora si oferirea de posibilitati extinse de control asupra diversilor indicatori critici ai afacerii: Indicatori logistici (ex: Timpi pregatire comanda; Grad incarcare parc auto; Rotatia stocurilor) sau indicatori de vanzari (ex: Numar documente; Valoare medie document; Adaos comercial/rata profitului; Numar pozitii pe document; Numar produse vandute; Numar clienti activi; Perioada medie de incasare; Grad de neincasare; Volum retururi; Discount mediu etc.).

SeniorERP este o aplicatie dezvoltata pe platforma .NET 3.0 si MS SQL Server 2005 si foloseste ca platforma de comunicare Windows Communication Foundation, considerata a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor. Aplicatia integreaza de asemenea tehnologia ClickOnce dezvoltata de Microsoft, ce ofera beneficii extinse si costuri reduse pentru upgrade si deployment.

SeniorERP are o arhitectura modulara, formata din: Modul Aprovizionare, Modul Vanzari, Modul Preturi, Modul Stocuri, Modul Productie, Modul Trezorerie, Modul Contabilitate, Modul Mijloace Fixe, Modul WMS, Modul Logistica, Modul Parc Auto, Modul Controlling, Modul Abonamente, Modul Analize Manageriale, Modul Spatiu de Lucru, Modul Administrare.

Despre Senior Software

Despre Senior Software

SeniorERP este o solutie ERP pentru managementul afacerilor dezvoltata de Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare de aplicatii informatice pentru managementului afacerilor. Senior Software este o companie membra a Senior Group. ( www.seniorgroup.ro )

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Best Print Service, Biochefarm, Bohemia Koh-I-Noor, Civis Grup, Classic Dome, Consumer Product Network, DianFlex, Dohler Romania, Eurocleaner, Euro Grawo, Eximod, Gazeta Sporturilor, Hofigal Export, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Mergeani, Mim Team, Moldvin, Nepmar Auto Import Export, Pharma Vita/Plant Univers, Regency, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Trans Courier Service SRL - agent exclusiv UPS Romania, Vitacare International, V-Tarus/Remedia.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati www.seniorerp.ro

Persoana de contact:
Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Senior Software
Str. Samuil Vulcan, nr. 8-10
051702, Bucharest
GPS: N44.4183020 E26.0692288
Phone: +40-21-410 24 40
+40-21-410 24 41
Fax: +40-21-410 24 42

pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/seniorerp-avanseaza-tehnologic-prin-integrarea-platformei-wcf-windows-communication-foundation