Studiidecaz.ro in exclusivitate: Pensia lunara a femeilor va fi mult mai mica decat cea a barbatilor (inregistrare video disponibila pe www.studiidecaz.ro)

BUCURESTI - 27 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Vicepresedintele CNS Cartel „Alfa”, Petru Sorin Dandea a declarat in exclusivitate pentru portalul Studiidecaz.ro ca in lipsa unei specificari clare in legislatie sau in norme, cel mai probabil, fondurile de pensii administrate privat vor utiliza tabele biometrice diferite pentru femei fata de cele pentru barbati, ca justificare pentru speranta de viata a femeilor la varsta pensionarii, care, in medie, este mai mare decat cea a barbatilor. Astfel, daca o femeie are contributii de o valoare egala cu ale unui barbat, fondul total acumulat se va imparti la un numar mai mare de ani decat in cazul barbatului (potrivit datelor actuale, femeile traiesc in medie 15 ani dupa pensionare, de la 60 la 75 de ani, iar barbatii mai putin de 5 ani, de la 65 la 70 de ani).

Studiidecaz.ro in exclusivitate: Pensia lunara a femeilor va fi mult mai mica decat cea a barbatilor (inregistrare video disponibila pe www.studiidecaz.ro)

Consecinta: Pensia lunara a femeilor va fi mult mai mica decat cea a barbatilor. Proiectiile financiare facute in Polonia, a carei legislatie este foarte asemanatoare celei propuse in Romania, arata ca pensia medie a femeilor va scadea la aproximativ 55% din pensia medie a barbatilor, tinand seama de diferenta de 5 ani existenta in varsta de pensionare. In plus, femeile vor trebui sa plateasca costuri mai mari decat barbatii pentru plata regulata a pensiei pe o perioada mai lunga de timp, costuri ce se scad din fondul de pensie acumulat, micsorandu-i acestuia valoarea.

Studii recente, realizate in Marea Britanie si in alte state ale Uniunii Europene, arata ca folosirea unor valori medii de speranta de viata cu specific de gen mascheaza suprapunerea substantiala care exista la nivelul mortalitatii individuale efective a femeilor si barbatilor. De fapt, un numar substantial de barbati traiesc mai mult decat speranta medie de viata a femeilor, asa cum un numar substantial de femei mor inainte de a atinge aceasta varsta, iar un numar substantial de barbati si de femei traiesc aproape pana la aceeasi varsta.

Femeile, alegand sa se pensioneze cat mai devreme pentru a indeplini indatoririle familiale traditionale, vor avea la pensionare o valoare a fondului de pensie acumulat mai mica decat cea a barbatilor care au un stagiu de cotizatie mai mare si mai putine roluri familiale atribuite in mod traditional.

Liderul sindical a afirmat in exclusivitate pentru Studiidecaz.ro ca „in varianta actuala a Legii privind pensiile private obligatorii, aflata in lucru in Parlament, exista mai multe probleme grave: costurile de administrare a fondurilor sunt platite integral de catre participanti, ele putand reprezenta in acest fel, intre 30 si 40% din valoarea contului individual si la contributii egale pensia unei femei s-ar putea reduce la aproximativ jumatate din cea a unui barbat”.

Despre Studiidecaz.ro
www.studiidecaz.ro este o platforma unica in internetul romanesc, ce se adreseaza tuturor organizatiilor care, atingand maturitatea reusitei, isi pot comunica propriile povesti de succes, sub forma de studii de caz. Companiile pot publica gratuit un numar nelimitat de studii de caz, accesul utilizatorilor (organizatii, jurnalisti si publicul larg) la toate serviciile site-ului, fiind gratuit. Portalul este conceput ca o biblioteca de studii de caz, din cele mai diverse domenii, care pot fi publicate chiar de utilizatori.

Forma de publicare a unui studiu de caz este cea introdusa de utilizator, fara modificari si interpretari la nivel editorial. Fiecare studiu de caz publicat ramane in arhiva site-ului, pentru accesare permanenta, oferind avantajul unei arhive personale online. Studiidecaz.ro semnaleaza automat, prin email, aparitia pe site a studiilor de caz noi, pentru domeniile de interes selectate. Studiidecaz.ro asigura distributia studiilor de caz publicate pe site catre un public tinta ales pe criteriul interesului manifestat pentru un anumit domeniu, evitand distribuirea de mesaje nedorite.

Despre Senior Software

Despre Senior Software

Studiidecaz.ro este un portal dezvoltat de divizia WEB a Senior Software.

Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.

In portofoliul de proiecte proprii lansate de Senior Software se numara: www.comunicatedepresa.ro (portal dedicat publicarii, distributiei si monitorizarii de comunicate de presa, realizat in parteneriat cu new media Agency), www.jobbing.ro (portal de recrutare), www.profuderomana.ro (portal educational), www.studiidecaz.ro (portal dedicat publicarii de studii de caz), www.eBanker.ro , (portal dedicat serviciilor de e-banking din Romania), www.sincronhr.ro (solutie software pentru managementul procesului de recutare).

Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe Internet. Avand o experienta larga si un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii, Senior Software sprijina companiile in construirea si sustinerea unor identitati web puternice si coerente.

Divizia ERP a Senior Software este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning (ERP) pentru piata de import si distributie.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro

Persoane de contact:
Studiidecaz.ro
Daniel TODORAN
Product Manager
office@studiidecaz.ro

Senior Software
Eleodor Ghenoiu
Communication Director

Str Frunzei 41, etaj 2
Iridex Building
Sector 2, Bucuresti
Tel: (021) 326 05 46
Fax: (021) 326 05 48

pr@seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/studiidecaz-ro-in-exclusivitate-pensia-lunara-a-femeilor-va-fi-mult-mai-mica-decat-cea-a-barbatilor-inregistrare-video-disponibila-pe-www-studiidecaz-ro