Varujan Pambuccian, in exclusivitate pentru eBanker.ro: “Interfetele eBanking sunt destul de rigide, dar sigure”

BUCURESTI - 16 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Varujan Pambuccian, presedintele Presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor analizeaza pentru portalul www.eBanker.ro situatia ebanking-ului romanesc in contextul dezvoltarii actuale a internetului in domeniul serviciilor in Romania si concomitent cu cresterea numarului de utilizatori de Internet.

Varujan Pambuccian, in exclusivitate pentru eBanker.ro: “Interfetele eBanking sunt destul de rigide, dar sigure”

Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor considera ca numarul real de utilizatori este de peste 7 milioane, mai mare decat cel anuntat de Ministerul Comunicatiilor, Tehnologiei si Informatiei (MCTI) – de 5,5 milioane. Acesta se bazeaza pe informatiile de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si din media referitoare la dezvoltarea retelelor de cartier si a societatilor de telecomunicatii.

Deputatul foloseste eBanking-ul pentru plata utilitatilor, dar este nemultumit ca interfata web a aplicatiei (cam pentru toate cele 25 banci comerciale) este rigida. Deputatul isi doreste o personalizare a paginii web in cadrul aplicatiei – “sa-mi dea posibilitatea sa-mi monitorizez cheltuielile”, a afirmat acesta. De asemenea, sa existe statistici strict legate de contul personal cu cheltuieli.

Varujan Pambuccian a declarat ca “nu intelege de ce nicio banca comerciala din Romania nu ofera formulare online, precum cele pentru cereri de imprumut”. Introducerea lor pe Internet ar scuti clientii si potentialii clienti ai bancii sa faca un drum pana la ghiseu.

Presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor spera ca in viitorul apropiat sa poti plati prin ebanking si facturile pentru abonamentul la Internet si televiziune prin cablu / satelit. Aplicatiile ebanking folosite de cele 25 de banci comerciale nu sunt diversificate, 50 % dintre ele isi fac sistemul “in house”, a afirmat Varujan Pambuccian.

Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor a declarat in exclusivitate pentru eBanker.ro ca “doua banci comerciale prestigioase din Romania recomanda clientilor sa nu foloseasca cardurile pentru comert electronic”. Acesta le recomanda tuturor bancilor sa aiba incredere in magazinele virtuale si in aplicatile ebanking. Deputatul a afirmat ca nu trebuie sa ne temem - pentru ca unele banci au o procesare mixta (automata si manuala) - atunci cand gresesti, esti sunat pentru o dubla verificare. “Aplicatile ebanking din Romania sunt sigure, vi le recomand cu incredere”, a declarat Varujan Pambuccian.

Pentru a incuraja folosirea Internet Banking-ului, bancile comerciale percep comisioane mai mici, reducerile fiind si de 50 % fata de valorile practicate la ghisee. Cu ajutorul Internet Banking-ului se realizeaza alimentarea cardului, vanzarea-cumpararea de valuta, constituirea sau desfiintarea depozitelor, verificarea soldului si a tranzactiilor de pe conturi. Clientii au posibilitatea de a face plati intra sau interbancare, transferuri intre conturile proprii, serviciul oferind posibilitatea unor programari pentru plati automate sau repetitive.

Pentru mai multe detalii despre materialul complet, puteti accesa www.eBanker.ro

Despre eBanker
eBanker.ro este un instrument util pentru toti cei care vor sa se deprinda sa nu mai puna mana pe bani. Website-ul www.eBanker.ro este un portal informational dedicat produselor de e-banking de pe piata bancara romaneasca, ce se adreseaza tuturor celor care vor sa puna tehnologia in slujba confortului propriu si a economiei de timp. eBanker prezinta detaliat toate produsele de ebanking prezente pe piata romaneasca, oferind facilitati de cautare si comparare a tuturor ofertelor si sprijinind consumatorul sa aleaga solutia optima pentru nevoile personale.

Despre Senior Software

Despre Senior Software

eBanker este un portal dezvoltat de divizia WEB a Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare in domeniul managementului afacerilor si comunicarii online in mediile interactive.

In portofoliul de proiecte proprii lansate de Senior Software se numara: www.comunicatedepresa.ro (portal dedicat publicarii, distributiei si monitorizarii de comunicate de presa, realizat in parteneriat cu new media Agency), www.jobbing.ro (portal de recrutare), www.profuderomana.ro (portal educational), www.studiidecaz.ro (portal dedicat publicarii de studii de caz), www.eBanker.ro , (portal dedicat serviciilor de e-banking din Romania), www.sincronhr.ro (solutie software pentru managementul procesului de recutare).

Divizia Web Senior Software dezvolta si implementeaza strategii de marketing si comunicare online si aplicatii bazate pe Internet. Avand o experienta larga si un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii, Senior Software sprijina companiile in construirea si sustinerea unor identitati web puternice si coerente.

Divizia ERP a Senior Software este specializata in servicii de consultanta si dezvoltare software de tip Enterprise Resource Planning (ERP) pentru piata de import si distributie.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati www.seniorsoftware.ro.

Persoana de contact eBanker.ro
Daniel Todoran
Product Manager
office@ebanker.ro

Eleodor Ghenoiu
Communication Director
Senior Software
Str Frunzei 41, etaj 2
Iridex Building
Sector 2, Bucuresti
Tel: (021) 326 05 46
Fax: (021) 326 05 48

pr@ebanker.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software/varujan-pambuccian-in-exclusivitate-pentru-ebanker-ro-interfetele-ebanking-sunt-destul-de-rigide-dar-sigure