Diferente intre zodiacul chinezesc si cel occidental

BUCURESTI - 1 august 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Religie

Principala similaritate intre cele doua sisteme se refera la faptul ca ambele pornesc de la ora si data nasterii, ambele se raporteaza la un numar de 12 zodii, denumirea fiecareia avand anumita semnificatie. In mod clar, exista insa diferente substantiale intre zodiacul chinezesc, ca sistem de divinatie, si astrologia occidentala.

zodiac

zodiac

 

Principala similaritate intre cele doua sisteme se refera la faptul ca ambele pornesc de la ora si data nasterii, ambele se raporteaza la un numar de 12 zodii, denumirea fiecareia avand anumita semnificatie.  In mod clar, exista insa diferente substantiale intre zodiacul chinezesc, ca sistem de divinatie, si astrologia occidentala.


 

1.       Originea denumirii zodiilor. In zodiacul chinezesc, se pleaca de la o legenda, in care se spune ca, imparatul zeilor a organizat o intrecere, dand zodiilor numele primelor 12 animale care au trecut linia de sosire, respectiv sobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, capra, maimuta, cocos, caine, mistret. In astrologia occidentala, cele 12 semne se bazeaza pe pozitia constelatiilor in raport cu pamantul. Denumirile sunt preluate din mitologia greaca, transmise pe filiera romana: aries (berbec), taurus (taur), gemini (gemeni), cancer (rac), leo (leu), virgo (fecioara), libra (balanta), scorpio (scorpion), sagittarius ( sagetator), capricorn, aquarius (varsator), pisces (pesti). Despre horoscop si compatibilitate mai multe detalii pe horoscop-azi.com.


 

2.       Pilonii zodiacului. Zodiacul chinezesc si cel occidental au, ambele, o suprapunere de o jumatate de luna. In diagramele astrologice occidentale, simplificate, semnele zodiacale sunt divizate per luna, in vreme ce in astrologia populara chineza, semnele sunt divizate per an. Asta inseamna ca, in cazul zodiacului occidental, se considera ca persoanele nascute pe parcursul unei luni au trasaturi de caracter asemanatoare, in vreme ce in cazul zodiacului chinezesc se considera ca persoanele nascute in acelasi an, se aseamana in privinta caracterului. Mai mult decat atat, in astrologia occidentala, in afara constelatiilor, se considera ca si planetele, prin pozitionarea lor, pot influenta psihicul uman. In zodiacul chinezesc se iau in considerare patru elemente: anul nasterii, luna nasterii, ziua nasterii si ora nasterii. In concluzie, in zodiacul occidental, este importanta pozitionarea corpurilor ceresti, modul cum se aliniaza, considerandu-se ca ar influenta caracterele si destinele umane, in vreme ce, in zodiacul chinezesc, foarte importante sunt alinierile temporale.


 

Compatibilitati zodii acum pe site in zodiacul chinezesc si cel european.

 

3.       Calendar lunar sau solar? In astrologia populara chineza se foloseste calendarul lunar; fiecare luna incepe cu luna noua si dureaza 29 sau 30 de zile. Astrologia profesionala, insa, foloseste calendarul solar, atunci cand se alcatuieste horoscopul si se fac predictii. Folosind aceasta metoda, se considera ca inceputul anului nou chinezesc este in jurul datei de 4 februarie. Calendarul astrologic occidental este stabilit luand in considerare orbita Pamantului in jurul Soarelui, rezultand, astfel, aliniamentele celeste, in functie de care, fiecarei luni zodiacale i se stabileste o zi de inceput si o durata intre 29 si 31 de zile. Din aceasta cauza, semnele zodiacale ale zodiacului occidental sunt numite si semne solare. Astrologia chineza se raporteaza la una din cele 4 faze ale lunii, corespunzatoare momentului nasterii: luna noua, luna in crestere, luna plina si luna in descrestere. Ca apreciere generala a trasaturilor de caracter, persoanele nascute in perioada lunii noi sunt pesoane inovative, adepte a ceea ce e nou si proaspat, persoanele nascute in perioada lunii in crestere sunt persoane muncitoare, cei nascuti in timpul lunii pline sunt diplomati innascuti, in timp ce cei nascuti in timpul lunii descrescatoare sunt pacifisti, prin esenta lor. Prin comparatie, sistemul occidental ia in considerare doua noduri lunare (puncte de pe orbita Lunii in care ea intersecteaza eliptica, orbita Soarelui): Nordul sau Nodul Ascendent si Sudul sau Nodul Descendent. Importanta acestor elemente, comparativ cu cea a planetelor, este mult diminuata, in astrologia occidentala. Horoscop zilnic, saptamanal, lunar, anual, totul pus la dispozitia dvs.


Implicarea elementelor. In astrologia chineza, sunt identificate 5 elemente: apa, aer, lemn, foc, pamant. Fiecare element este legat de fortele motivationale din viata unei persoane. Avand in vedere faptul ca exista 12 zodii si 5 elemente, intregul ciclu zodii -elemente dureaza 60 de ani.  In acest sistem, fiecarui semn zodiacal ii este asociat un element, in functie de anul nasterii. In astrologia chineza, se considera ca persoanele nascute sub semne zodiacale asociate cu focul, sunt indivizi extrem de energici, activi, persoanele nascute sub semne zodiacale asociate cu elementul pamant sunt persoane statornice, pe care se poate pune baza, persoanele nascute sub semne zodiacale asociate cu elementul metal sunt persoane ordonate, disciplinate, persoanele nascute sub semne zodiacale asociate cu elementul apa sunt indivizi care actioneaza mult sub imperiul emotiilor, dar si persoane flexibile, adaptabile, in vreme ce persoanele nascute sub semne zodiacale asociate cu elementul lemn sunt persoane curioase, mereu pregatite sa exploreze lumea din jurul lor. In sistemul occidental, se identifica doar patru elemente: apa, aer, foc, pamant. Fiecare element este asociat cu 3 zodii, fiecare cu propriile caracteristici psihice. Fiecarui semn zodiacal ii este asociat un element. Semnificatia fiecarui element este destul de asemanatoare, din punctul de vedere al caracterizarii psihice, ca si in zodiacul chinezesc. Se iau in considerare, in mod implicit, si caracteristicile zodiei careia ii este asociat elementul respectiv.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seo-comweb/diferente-intre-zodiacul-chinezesc-si-cel-occidental