Impactul managementului eficient al performantei aplicatiilor asupra dinamicii operationale

BUCURESTI - 13 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Managementul eficient al performantei aplicatiilor ce utilizeaza resursele bazelor de date Oracle poate reduce semnificativ nivelul investitiilor necesare si costurile operationale ale unei organizatii directionate catre mentinerea unui nivel satisfacator al serviciilor IT.

Impactul managementului eficient al performantei aplicatiilor asupra dinamicii operationale

In conditiile in care volumul de date generat si stocat de organizatii creste vertiginos, se investesc milioane in echipamentele necesare pentru stocarea si procesarea datelor astfel incat sa se asigure capacitatea de sistem necesara sustinerii activitatilor zilnice.
Aceasta capacitate este permanent depasita generand noi investitii in echipamente si licente software.
De asemenea, cerintele utilizatorilor devin din ce in ce mai sofisticate si mai complexe solicitand la maxim resursele departamentelor IT.

Optiunile aflate la indemana departamentelor IT sunt urmatoarele:

- Upgrade-ul Hardware
Cand bugetul alocat nu reprezinta o problema, adaugarea de capacitate de stocare si procesare prin achizitionarea de noi componente hardware reprezinta o optiune viabila. Desi costurile componentelor hardware nu mai reprezinta o problema, intervin in schimb costuri legate de noile licente software (pentru procesoarele adaugate), de planificarea si analiza amanuntita, instalarea si testarea necesare, prelungind astfel intervalul de timp in care respectiva capacitate de sistem devine disponibila. Astfel recuperarea investitiei este greoaie iar cresterea incarcarii sistemului ar putea sa puna din nou problema upgrade-ului.

- Utilizarea de replici a bazelor de date operationale
Intalnita in special in cazul sistemelor de raportare si analiza, aceste baze de date alternative necesita insa o infrastructura hardware si software separata, cu costurile aferente exploatarii si intretinerii acesteia.

- Optimizarea bazei de date
Realizata prin utilizarea unor instrumente de monitorizare si optimizare care permit administratorilor sa urmareasca si sa modifice o serie de parametrii de functionare ai bazelor de date. Aceste instrumente pot de asemenea identifica interogarile problematice si sugera variantele optime de modificare a acestora insa implementarea lor presupune disponibilitatea unui programator sau dezvoltator de aplicatii sau ca aplicatiile respective sa permita efectuarea de modificari.

Astfel de modificari necesita de multe ori oprirea aplicatiilor ceea ce se traduce fie in frustrarea utilizatorilor, fie in prelungirea programului de lucru al departamentului IT.
Administratorul bazelor de date (DBA) nu are la indemana un instrument care sa-i permita sa opereze o modificare a unei interogari in timp real si fara a interveni la nivelul aplicatiei sau a bazei de date.

In conditiile in care managerii IT trebuie sa ofere un nivel de servicii optim organizatiei si in acelasi timp sa administreze strict bugetele din ce in ce mai putin generoase, solutiile cautate de acestia trebuie:
- sa raspunda eficient unor probleme cat mai complexe
- sa fie usor si rapid de implementat
- sa se integreze fara efort intre sistemele existente
- sa genereze rezultate masurabile intr-un timp cat mai scurt
- sa faca posibila recuperarea cat mai rapida a investitiei

ActiveKnowledgeTM este solutia de management al performantei aplicatiilor care ruleaza pe bazele de date Oracle ce permite administratorilor sa izoleze interogarile cu probleme, sa identifice cele mai bune variante de executare a lor si sa opereze modificarile in timp real, fara a interveni la nivelul aplicatiilor sau a bazelor de date.

Interogari neautorizate sau care pot afecta performantele sistemului in momente de varf pot fi redirectionate, intarziate pana la eliberarea capacitatii de procesare necesare sau chiar blocate cu notificarea utilizatorului astfel prevenind scaderea performantei sau bresele de securitate.

Instalarea ActiveKnowledgeTM se face rapid si nu necesita oprirea sau modificarea aplicatiilor sau a bazelor de date.
Principalele functionalitati ActiveKnowledgeTM sunt:
- Identificarea interogarilor problematice inainte ca acestea sa ajunga la baza de date
- Optimizarea acestora in vederea unei executari corecte si rapide prin identificarea celei mai bune variante alternative
- Aplicarea modificarilor necesare in timp real fara a interveni asupra aplicatiilor sau a bazelor de date

Printre rezultatele utilizarii ActiveKnowledgeTM se numara:
- Imbunatatirea timpului de raspuns la interogari, rapoarte si alte solicitari cu pana la 500%
- Cresterea capacitatii bazei de date aceasta putand stoca mai multe date si suporta mai multi utilizatori cu aceleasi resurse hardware si software
- Imbunatatirea vizibilitatii asupra modului in care utilizatorii si aplicatiile acceseaza bazele de date prin tinerea unor evidente complete a accesarilor astfel recucand costuri de licentiere si asigurare a securitatii
- Imbunatatirea performantei poate fi usor atinsa de catre DBA sau de alti utilizatori, chiar fara experienta de programare sau dezvoltare de aplicatii

ActiveKnowledgeTM devine astfel o optiune viabila pentru administratorii de baze de date Oracle din orice organizatie care cauta o solutie rapida, eficienta si cu rezultate durabile la problemele legate de mentinerea nivelului optim de performanta oferit utilizatorilor sistemului.

Pentru ca alegerea ActiveKnowledgeTM sa fie si mai usoara, CBP a initiat o campanie de promovare care pe langa conditiile deosebite de pret ofera si premii atractive constand in telefoane mobile de ultima generatie, aparate fot digitale performante si calculatoare portabile, in functie de numarul de licente achizitionate.

Pentru informatii despre ActiveKnowledgeTM si campania de promovare puteti vizita http://activeknowledge.cbp.ro si ne puteti scrie la ak_info@cbp.ro.

Pentru relatii suplimentare ne puteti oricand contacta utilizand coordonatele de mai jos.

Despre Creative Business Partners

Creative Business Partners este o companie infiintata in 2001, specializata in a-si ajuta clientii sa-si imbunatateasca eficienta operationala, sa-si maximizeze veniturile si profitul prin implementarea de solutii software performante si specializate ce adreseaza cu preponderenta cerintele acestora in domeniul accesului la informatie.
Paul Costea
Managing Partner
paul.costea@cbp.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-business-partners/impactul-managementului-eficient-al-performantei-aplicatiilor-asupra-dinamicii-operationale