Curs Fonduri Europene pentru Romania -2014 -2020
BUCURESTI - 1 aprilie 2014
Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Turism, Cursuri
Euro Best Team va invita sa participati la cursul Fonduri Europene 2014 – 2020 pentru Romania, organizat in Bucuresti la sediul EBT. Programele structurale au fost gandite strategic pentru a transforma economia Europei intr-o economie inteligenta, durabila, favorabila incluziunii.
europa 2020
Jean Monnet
Cursul Fonduri Europene pentru Romania 2014 – 2020 urmareste dezvoltarea competentelor necesare pentru consolidarea procesului de programare strategica prin concentrarea fondurilor europene pe cele 11 obiective tematice (OT), corelate cu prioritatile Strategiei Europa 2020.
In cadrul cursului Fonduri Europene pentru Romania 2014 – 2020 participantii vor analiza prioritatile de dezvoltare ale Romaniei din urmatoarele domenii: infrastructura, competitivitate, resurse umane (inclusiv ocupare si incluziune sociala), capacitate administrativa si dezvoltare teritoriala.
In aceeasi masura, cursantii vor fi familiarizati cu documentele de programare specifice fondurilor europene, sa stabileasca tipurile de investitii ce vor fi finantate prin viitoarele programe operationale, plecand de la obiectivele tematice, prioritatile de investitii si actiunile cheie prevazute de proiectele de regulamente privind fondurile europene.
Cursul are o durata de 2 zile si se desfasoara la sediul EBT din str. Lt Stefan Marinescu, nr.9, sect 6, Bucuresti.
Tematica programului de pregatire este in acord cu obiectivele de dezvoltare ale Romaniei pentru perioada 2014 – 2020 care trebuie sa raspunda la cel putin doua cerinte:
- sa contribuie la obiectivele de crestere inteligenta, durabila si incluziva ale Uniunii Europene, in conformitate cu cele stabilite prin Strategia Europa 2020 precum si prin alte documente strategice de la nivel european.
- sa raspunda nevoilor specifice de dezvoltare a Romaniei, plecand de la avantajele competitive care ar trebui promovate prin investitiile nationale.
Context:
Europa trece printr-o perioada de transformare. Criza a anulat ani de progrese economice, sociale si a pus in evidenta deficientele structurale ale economiei Europei. Globalizarea, presiunea asupra resurselor, imbatranirea se intensifica si UE trebuie sa se preocupe de viitor.
Programele structurale 2014 – 2020 au fost gandite strategic pentru a transforma economia Europei intr-o economie inteligenta, durabila, favorabila incluziunii, caracterizata prin niveluri ridicate de ocupare a fortei de munca, productivitate, coeziune sociala.
Proiectele finantate in perioada 2014-2020 vor urmari urmatoarele obiective: consolidarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii, imbunatatirea accesului si a utilizarii si cresterea calitatii tehnologiilor informatiei si comunicatiilor, imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, a sectorului agricol (in cazul FEADR) si a sectorului pescuitului si acvaculturii (pentru FEMP), sprijinirea tranzitiei catre o economie cu consum scazut de dioxid de carbon in toate sectoarele, promovarea adaptarii la schimbarile climatice, a prevenirii si a gestionarii riscurilor, protectia mediului si promovarea utilizarii eficiente a resurselor, promovarea sistemelor de transport durabile si eliminarea blocajelor din cadrul infrastructurilor retelelor majore, promovarea ocuparii fortei de munca si sprijinirea mobilitatii fortei de munca, promovarea incluziunii sociale si combaterea saraciei, investitiile in educatie, competente si invatare pe tot parcursul vietii, consolidarea capacitatii institutionale si o administratie publica eficienta.
Lectorul cursului este Elena Pavel.
Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane.
De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale. Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale si cursul Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene.
Madalina Nedelcu -0726.615.538 - Director Formare
www. eurobestteam.ro
Despre EURO BEST TEAM SRL
Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.
-
MARINELA STIR - coordonator formare
-
Pentru telefon si e-mail click aici
- EURO BEST TEAM SRL
-
Pagina contact: Contact EURO BEST TEAM SRL