CURS MEDIERE – autorizat de Consiliul de Mediere

BUCURESTI - 15 ianuarie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, Afaceri, Juridic

Live site

Euro Best Team va invita sa participati la cursul de Mediere organizat in parteneriat cu Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania, in perioada 20 ianuarie – 9 februarie 2014.

lectori curs mediatori

lectori curs mediatori

 Deosebeste mana care se intinde ca sa te ridice de aceea care te prinde pentru a te opri 

Nicolae Iorga

Formatorii autorizati ai cursului de Mediere, Zeno Sustac si Claudiu Ignat care formeaza echipa Medierea.ro detin o vasta experienta in solutionarea disputelor, arbitraj, negociere, mediere si capacitate de expertiza juridica si au inregistrat un succes progresiv in formarea de mediatori.

Cursul de Mediere urmareste dobandirea cunostintelor si abilitatilor specifice profesiei, precum si a competentelor necesare in practica de mediere. Cursantii vor invata despre aspectele generale si particulare ale conflictului, tehnici si modalitati de interventie, metode de rezolvare a disputelor, pregatirea si conducerea unei sedinte de mediere, principiile etice folosite in procesul de mediere, pozitia de neutralitate si impartialitate, organizarea activitatii de mediator, redactarea si gestionarea documentelor, studii de caz.

Cursul Mediator se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa se autorizeze in profesia de mediator, dar si persoanelor care urmaresc dobandirea competentelor si abilitatilor de mediator in procesul de dezvoltare personala. Mediatorii autorizati sunt inscrisi in Tabloul Mediatorilor si isi pot exercita profesia oriunde in tara.

Locatia de desfasurare a cursului:

Bucuresti:

   Bdul Nicolae Balcescu nr.35

Timisoara:

  Centrul de mediere Sustac & Asociatii, Bv. Simion Barnutiu nr.62, etaj. 3

Prevederi legale: Potrivit articolului 7 din legea 192/2006, poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii: are capacitate deplina de exercitiu; are studii superioare; are o vechime in munca de cel putin 3 ani; este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati; se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei; a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe sau un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere; a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

Important! Prin Legea nr.115/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator au fost aduse o serie de modificări şi completări Legii nr.192/2006.  Una dintre modificari vizeaza obligativitatea de a participa la o sedinta de informare privind medierea, ca procedura prealabila instantei de judecata. Articolul 60 stipuleaza ca "in litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de solutionare a conflictelor, partile si/sau partea interesata, dupa caz, sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii". Astfel, incepand cu data de 1 februarie, cei care vor sa inceapa un proces sunt obligati sa participe la sedinta de informare, in caz contrar cererea lor de chemare in judecata fiind respinsa.

Beneficii:

  Veti beneficia de discount la cursurile de formare continua pe care le veti urma in calitate de mediatori autorizatiExista posibilitatea colaborarii ulterioare cu echipa de mediatori implicata in acest cursLa finalul cursului, veti primi calitatea de membru al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania fara sa platiti taxa de inscriereVeti primi gratuit KIT-UL MEDIEREA.RO, pachetul de formulare necesare in practica ulterioara ca mediator, in procesul de medierePentru start-up-ul absolventilor, echipa de mediatori implicata in acest proiect poate intra in calitate de co-mediatori in procesele de mediere.Contractele de voluntariat se iau in considerare ca vechime in munca!Orice fel de activitate efectuata anterior terminarii studiilor superioare si probata prin contracte de munca sau adeverinte de la angajatori se considera, de asemenea, vechime in munca.

 Lectorii cursului sunt Claudiu Ignat si Zeno Sustac        

Claudiu Ignat este mediator, formator in domeniul medierii, formator de formatori, examinator si expert evaluator in mediere, doctorand in domeniul Medierii, arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International, practician in insolventa, avocat specializat in Drept Comercial, asistent universitar, scriitor. Claudiu este membru fondator al UNMR si din 2005 a format ca mediatori peste 300 de avocati romani impreuna cu o echipa de formatori americani. In prezent Claudiu Ignat este senior trainer Medierea.ro si co-presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania. A elaborat numeroase lucrari si ghiduri in domeniul medierii, precum „Modalitati alternative de solutionare a conflictelor (ADR)” si „Manual de Mediere”, in colaborare cu Zeno Sustac.

Zeno Sustac este mediator, formator in domeniul medierii, doctorand in domeniul Alternative Dispute Resolution, specializari in comunicare si negociere, arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International, practician in insolventa, avocat specializat in Drept Comercial, scriitor. Claudiu este membru fondator al UNMR si co-presedinte al Uniunii Nationale a Mediatorilor, expert pe mediere al Comisiei Europene

 Structura cursului

  Principii, obiective si coordonate ale institutiei medieriiConceptul justitiei restaurative si formele acesteiaPrincipiile justitiei restaurativeConceptul si obiectivele medieriiForme ale institutiei medierii.Experienta internationala in mediere

Elemente de dinamica a conflictului, cauza si metode de solutionare

  Structura  si etapele conflictului.Stiluri si conduite in situatii de conflictPrincipiile aplicate in situatiile de conflictMetode de solutionare a  conflictuluiRolul mediatorului in situatie de conflict

Cadrul juridic al medierii

  Reglementarile medierii in documentele internationale:Recomandarea nr. 19 (99) a Comitetului de Ministri catre statele membre cu privire la medierea in cazuri penale.Recomandarea nr. 22 (2002) a Comitetului de Ministri referitoare la imbunatatirea aplicarii normele.Recomandarea 11(1985) a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei cu privire la pozitia victimei in dreptul penal si procedura penala.Documentele adoptate de catre Organizatia  Natiunilor Unite.Cadrul legislativ al medierii in Romania.

 Etapele procesului de mediere.

  De la activitatile pre-mediere la incheierea medieriiActivitatile de pre-mediereInitierea/inceperea medieriiIdentificarea problemelorElaborarea planului de negociereCrearea unei intelegeri reciproce si formularea alternativelorFinisarea procesului de mediere

 Metode, instrumente si tehnici de mediere

  Abilitati de comunicareAscultarea activaElementele comunicarii non verbaleDefinirea emotilorTehnici de lucru si control al emotiilorParafrazarea. Rezumarea

Medierea in procesul civil si in procesul penal

  Perfectionarea continua a mediatorului.Autocunoasterea, deontologia profesionala.Codul de etica si deontologie profesionala a mediatorilor.Norme de raspundere disciplinara a mediatorilor autorizati.

Monitorizarea procesului de mediere

  Conceptul de monitorizareTipuri de monitorizareProcesul de monitorizare in mediereImpactul monitorizarii asupra calitatii procesului de mediere

Pentru detalii privind inscrierea va asteptam pe siteul nostrum www.eurobestteam.ro

Madalina Nedelcu – 0726.615.538- Director Formare

madalina.nedelcu@eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-mediere-autorizat-de-consiliul-de-mediere