Banca UniCredit Romania a redus dobanzile la creditele ipotecare si imobiliare pentru persoanele fizice

BUCURESTI - 1 august 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Banca UniCredit Romania a redus dobânzile pentru creditele ipotecare şi imobiliare destinate persoanelor fizice şi a mărit până la 25 de ani perioada de rambursare a acestor credite. Prin intermediul băncii UniCredit Romania persoanele fizice au posibilitatea de a achiziţiona proprietăţi imobiliare (apartamente, case şi terenurile aferente) atât în lei, cât şi în valută (euro sau dolari) cu dobânzi competitive, în cadrul unei promoţii care va dura până la data de 15 septembrie 2005.

Banca UniCredit Romania a redus dobanzile la creditele ipotecare si imobiliare pentru persoanele fizice

Rata dobânzii pentru creditele ipotecare şi imobiliare de la UniCredit este variabilă şi a fost redusă la 8% pentru creditele în valută (euro sau dolari) şi la 13% pentru cele în lei. Valoarea creditului variază între 15.000 RON şi 1 milion RON, respectiv 5.000 euro sau dolari şi 250.000 euro sau dolari.

În plus condiţiile de creditare sunt flexibile, banca UniCredit Romania acceptând în prezent pentru stabilirea capacităţii de rambursare, o gamă largă de surse de venituri (din salariu, din chirii, din dividende, venituri din profesii liberale şi drepturi de autor, precum şi alte venituri viitoare şi permanente ce pot fi dovedite cu documente justificative).

Plafonul creditului acordat de banca UniCredit se stabileşte în funcţie de solicitarea clientului şi de posibilităţile sale de rambursare pentru care se iau în considerare şi cumularea veniturilor membrilor de familie ai clientului (soţ/soţie).

Contribuţia proprie a solicitantului este de minimum 25% din valoarea imobilului achiziţionat. Sistemul de garantare adoptat de banca UniCredit Romania include ipoteca pe imobilul finanţat (în cazul creditului ipotecar), respectiv ipoteca pe un alt imobil (pentru creditului imobiliar).

Un avantaj competitiv important al creditelor ipotecare şi imobiliare oferite de banca UniCredit este asigurarea de viaţă acordată gratuit clientului. De asemenea, asistenţa oferită de propriul consultant bancar (“Personal Banker”) pe tot parcursul procesului de acordare a creditului, precum şi posibilitatea rambursării anticipate a creditului sunt alte avantaje ale creditelor ipotecare şi imobiliare UniCredit.

“UniCredit Romania îşi va lărgi în continuare portofoliul de produse şi servicii pentru persoanele fizice şi îşi va consolida oferta pentru companii. În curând vom oferi clienţilor noştri o soluţie completă de finanţare pentru nevoile imobiliare prin lansarea unui credit ipotecar şi imobiliar pentru construirea, modernizarea, extinderea şi terminarea de locuinţe şi case de vacanţă”, a declarat Alina Pascu, Vicepreşedinte şi coordonator al Diviziei de Retail în cadrul băncii UniCredit Romania.

Despre UniCredit Romania

UniCredit Romania este o bancă comercială cu acţionariat străin, ce operează pe piaţa românească din 1997. Capitalul social UniCredit Romania este în prezent de peste 210 milioane RON, iar la sfârşitul primului semestru din 2005 banca avea active totale de circa 1.535 milioane RON, în creştere cu 53% faţă de luna iunie 2004.

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi având active totale de 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est.

UniCredit este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 119
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/banca-unicredit-romania-a-redus-dobanzile-la-creditele-ipotecare-si-imobiliare-pentru-persoanele-fizice