Prin achizitia bancii Yapi Kredi din Turcia, UniCredit Grup si-a consolidat pozitia de lider in Europa Centrala si de Est

BUCURESTI - 13 mai 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Grupul UniCredit a achiziţionat pentru 1,16 miliarde euro Yapi Kredi, a patra bancă privata din Turcia după activele totale deţinute. UniCredit a preluat pentru moment 57.42% din acţiunile Yapi Kredi, prin intermediul Koc Holding AS, grup cu care deţine un parteneriat strategic în această ţară.

Prin achizitia bancii Yapi Kredi din Turcia,  UniCredit Grup si-a consolidat pozitia de lider in Europa Centrala si de Est

Preţul estimat pentru 100% din acţiunile băncii Yapi Kredi este de peste 2 miliarde euro, (incluzând valoarea de 1,16 miliarde euro pentru 57.42% din acţiuni). În urma acordului încheiat, după finalizarea procedurilor legate de piaţa de capital Grupul UniCredit va face o ofertă pentru a-şi creşte participaţia.

În urma acestei noi achiziţii, Grupul UniCredit şi-a consolidat poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est. Obiectivul strategic al Grupului UniCredit este situarea între primele bănci pe pieţele din regiune, aşa cum se întâmplă în Polonia, Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi acum în Turcia. UniCredit are în continuare planuri de dezvoltare importante în această zonă care se vor materializa în noi proiecte de investiţii.

“România constituie acum obiectivul strategic din Europa Centrală şi de Est pe care Grupul UniCredit se va concentra cu prioritate pentru o achiziţie majoră până la sfârşitul acestui an. Beneficiem în continuare de susţinerea importantă a acţionarului nostru şi avem convingerea că ne vom îndeplini obiectivul de a ne plasa în topul primelor două-trei bănci din sistemul bancar românesc în următorii ani” a declarat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv al băncii UniCredit Romania.

Despre UniCredit Romania

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi având active totale de peste 265 miliarde EURO.

Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est (“New Europe“) cu o reţea de peste 1.400 de unităţi bancare în cele 7 ţări din zonă în care este prezent.

UniCredit mai este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 119
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro