Romania prezenta la Salone del Vino 2005

BUCURESTI - 26 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

APEV Romania are deosebita placere sa anunte participarea membrilor sai la manifestari internationale de prestigiu in aceasta luna. Printre acestea, la loc de frunte se numara si Salone del Vino, Torino, 27-30 octombrie 2005, eveniment ajuns la cea de-a treia sa editie in alternanta cu un alt gen de manifestare de renume, respectiv Salone del Gusto.

Romania prezenta la Salone del Vino 2005

Spre deosebire de editiile anterioare, in acest an iubitorii vinului din Torino si, in general, din Italia vor avea placerea de a cunoaste o selectie de vinuri de excelenta produse in Romania.

Astfel, in cadrul prezentei editii a Salonului, cinci firme romanesti producatoare de vin, respectiv Agricola Stirbey, Carl Reh Winery, Halewood Wine Cellars, SERVE si Vinterra International, isi vor expune produsele de clasa spre a fi degustate de specialistii si publicul consumator din Italia.

Fiecare din firmele mentionate va prezenta cate trei sortimente de vin, atat din categoria valoroaselor soiuri autohtone: Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala, Cramposie, cat si din cea a soiurilor nobile internationale: Chardonnay, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon si altele. Pe firme, vinurile ce vor fi prezentate specialistilor si publicului vor fi urmatoarele:

Agricola Stirbey - vinuri din deja faimoasa gama “Prince Stirbey”, respectiv Cramposie Selectionata 2004, Feteasca Regala 2004 si Tamaioasa Romaneasca 2003.
Carl Reh Winery - vinuri din bine cunoscuta gama “La Cetate”: Chardonnay 2004, Pinot Noir 2004 si Merlot 2003.
Halewood Wine Cellars - vinuri din recent lansata gama “Byzantium”, respectiv Blanc de Transylvanie 2004, un cupaj din Pinot Grigio, Gewurztraminer si Feteasca Regala, Rosso di Valachia 2002, un cupaj generos din Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot si o fabuloasa Feteasca Neagra 2001 (Prahova Valley Special Reserve).
S.E.R.V.E. - Cuvee Charlotte, un cupaj din Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, Cuvee Amaury, un cupaj din Sauvignon Blanc, Riesling si un Cabernet Sauvignon pur din gama “Terra Romana”.
Vinterra International - vinuri din renumita gama “Black Peak”: Feteasca Neagra 2002, Pinot Noir 2000 si Cabernet Sauvignon 2000.

Participarea firmelor romanesti la aceasta editie a Salonului a fost facuta posibila gratie proiectului de colaborare romano-italian intitulat “Dezvoltarea turismului si agro-industriei in Romania si Muntenegru”, proiect finantat de Regione Piemonte si implementat de Centro Estero Camere Commercio Piemontesi in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bucuresti si in care a avut o implicare si Asociatia noastra.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apev/romania-prezenta-la-salone-del-vino-2005