Clauze de postcalculare a pretului

Definitie Clauze de postcalculare a pretului

Tip de clauze asiguratorie pentru contracararea riscurilor nevalutare.Rar utilizate in practica. Are ca finalitate mentinerea pretului marfii (serviciului, lucrarii) la parametrii conjuncturii existente pe piata in momentul finalizarii executarii prestatiei asumata de debitor. In virtutea acestei clauze, creditorul (vanzator, furnizor, antreprenor etc.) dobandeste dreptul sa procedeze la stabilirea pretului, ori la definitivarea lui (cand la perfectarea contractului acesta a fost prevazut doar estimativ), fie ulterior executarii integrale a obligatiilor contractuale, fie la termene intermediare convenite de partenerii contractuali, urmand ca in acest scop sa se ia in calcul si toate modificarile factorilor economici de influentare servenite intre momentul perfectarii contractului si cel al executarii lui. In principiu, clauzele de postcalculare a pretului sunt menite sa neutralizeze riscurile nevalutare provenind din modificarile posibile ale cheltuielilor (de productie) si a nivelelor de salarizare a fortei de munca intre momentul perfectarii contractului si acela al finalizarii executarii lui. Partile contractante ii pot da insa si destinatia de a preveni riscurile valutare datorate eventualelor diferente de curs valutar, inregistrate in aceeasi perioada.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauze de postcalculare a pretului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauze de postcalculare a pretului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauze de postcalculare a pretului. Definitiile termenilor despre Clauze de postcalculare a pretului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauze de postcalculare a pretului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauze de postcalculare a pretului.